eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpont megnyitásán a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Varga Mihály: kedvezőbb a kép, mint gondolhatnánk

Helyes gazdaságpolitikával elkerülhető a recesszió – mondta a Portfolio Budapest Ecomomic Forumán a pénzügyminiszter. Varga Mihály azt is közölte, hogy a romló környezet ellenére is biztosított Magyarország finanszírozása.

Bár fizikailag Magyarország közel van a háború miatt kialakult konfliktuszónához, kedvezőbb a kép, mint amire ezen tényező alapján gondolhatnánk – mondta a konferenciának küldött videoüzenetében a pénzügyminiszter.

Varga Mihály hozzátette: a háború közelsége ugyanakkor nagyobb veszélyérzetet, rosszabb várakozásokat indukál a piacon. Ez jól tettenérhető az inflációs folyamatokban, ezért szokás manapság háborús inflációról beszélni – jegyezte meg. A tárcavezető szerint a kormánynak ugyanakkor megvannak az eszközei külső folyamatok ellensúlyozására.

Varga Mihály azt is hangsúlyozta:

Magyarország finanszírozása a romló környezet ellenére is biztosított,

a magyar papírok többszörös túljegyzés mellett kelnek el az aukciókon.

A pénzügyminiszter az idei növekedésről azt mondta, 2022-ben 4 százalék lehet a bővülés.

„A legnehezebb évünk várhatóan jövő esztendőben lesz, de

jó esély van rá, hogy a recessziót – számos európai országgal ellentétben – Magyarország el tudja kerülni”

– bizakodott.

Varga Mihály közölte, jövőre 1 százalékos lehet a GDP bővülése és azzal számolnak, hogy Magyarország 2024-ben kerül vissza a 4 százalék körüli egyensúlyi növekedés pályájára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×