eur:
394.96
usd:
363.43
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Young woman with red hair buying groceries in a local supermarket, feeling depressed by the high prices in the store and leaning on her shopping cart
Nyitókép: Brothers91/Getty Images

Drágulás: erről mondunk le elsőként

Elkezdtünk újrahasznosítani, tömegesen használtat és bolti saját márkást venni, és minden harmadik ember aggódik már, hogy a napi betevőn kívül nem marad másra.

Reprezentatív, nemzetközi felmérést végzett 18 ezer ember bevonásával az EY kutatócég, és arra jutott, hogy a termék-házhozszállítás lehet az infláció egyik első áldozata, a válaszadók 35 százaléka lemond erről.

Mint a 24.hu összefoglalójából kiderül, egyre többen fordulnak a bolti saját márkás termékek felé - az ok: olcsóbbak -, a vevők többsége figyel arra, hogy ne álljon elő majdan pazarlás (a válaszadók 87 százaléka), általánosságban is nagyobb figyelmet fordít az energiatakarékosságra (85), és beszerzéskor már 36 százaléknyian nyitottak a használt árucikkek vásárlására.

Az emberek 64 százalékát már nem érdekli, hogy lépést tartson a divattrendekkel, és még ennél is többen próbálják tárgyaikat megjavíttatni (69) csere helyett.

Tízből nyolc fogyasztó aggódik pénzügyi jövője miatt, a válaszadók harmada pedig attól tart, a mindennapi betevőn kívül másra nem fog jutni.

A pénzbe kerülő kikapcsolódás is áldozattá válhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×