eur:
394.48
usd:
369.79
bux:
65230.38
2024. április 19. péntek Emma
Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója az Agrár Széchenyi Kártya program eredményeiről és jövőbeli céljairól tartott sajtótájékoztatón a Agrárminisztériumban 2021. február 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A héten elindul a Széchenyi Kártya Program MAX

Ezen a néven folytatódik a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, államilag támogatott hitelprogram.

Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO verzió, ezután következik a MAX változat. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Kavosz országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában.

A kormányzat a program összes hiteléhez továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt, és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5–3,5 százalék nettó kamatszinten érhetőek el.

Mint azt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta, a GO-ban 12 termék állt rendelkezésre, ezeket részben összevonták.

"A turizmus kártya vagy a benzinkút kártya szépben besimítható volt hitelcélok bővítése keretében a folyószámlahitel alá.

Most indul tehát egy folyószámlahitel, egy forgóeszközhitel, egy beruházási hitel, egy lízingkonstrukció, valamint kicsit később elindul a mikrohitel MAX is. Ezeken belül két alkonstrukció jött létre, az aktuális helyzetekre reagálva: lesz egy energiakártya - a folyószámlahitel alatt -, ami szinte minimál kamaton segíti a vállalatokat az energiaválság okozta kihívások kezelésére. Emellett a beruházási hitelen belül létrejött egy energiahatékonysági és versenyképességjavító technológiaváltó hitel, ami a szintén nagyon alacsony kamattal érhető el" - sorolta Krisán László.

A program keretében bevezetett termékek:

  • Széchenyi Energiakártya: ezt az energiaválság által érintett vállalkozások igényelhetik egyéves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1 százalék nettó kamattal.
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzések finanszírozására a hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
  • Széchenyi Lízing MAX hitel: a pénzügyi lízingügyletek finanszírozására lehet fordítani.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetők el.

Krisán László a közelmúltban az InfoRádió Aréna című műsorában is beszélt a vállalkozásokat segítő új programokról. Az interjút alább meghallgathatják, megnézhetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×