eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tüntető elégeti orosz útlevelét az Ukrajnát ért orosz támadás elleni tiltakozásul a vilniusi orosz nagykövetség előtt 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és szankciókról döntött Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/AP/Mindaugas Kulbis

A magyar turizmus is komolyan megsínyli az orosz–ukrán háborút

Budapest és több magyar fürdőváros, köztük Hévíz, is megérzi majd a komoly vásárlóerővel rendelkező orosz turisták hiányát – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő, az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője.

Az Oroszországgal szembeni szankciók és a háborús események most már komolyan érintik a turisztikai szolgáltatókat, valamint a különböző országokat – mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Hiszen a komoly vásárlóerővel rendelkező orosz turisták az elmúlt tíz évben mind nagyobb és nagyobb számban érkeztek az Európai Unió városaiban, de említhető Törökország és Ciprus is.

Kiss Róbert Richard hozzátette, hogy a jelek szerint az Oroszországgal foglalkozó utazási irodák az orosz–ukrán háború kirobbanása után egyelőre nem mondták le az útjaikat, bízva abban, hogy az utakat meg lehet tartani, annál is inkább, mert a koronavírus-járvány idején meglehetősen sokáig zárva volt Oroszország.

A turisztikai szakértő beszélt arról is, hogy közvetlenül a válságot megelőzően Magyarországon, ezen belül Budapesten is megnőtt az orosz turisták száma, de ez általánosságban elmondható más európai és tengerentúli turistahelyekről is. Most, hogy jöttek a szankciók, nyilvánvalóan a repülős turizmus gyakorlatilag meg fog állni, hiszen az Európai Unió nem kívánja fogadni az orosz járatokat, ami

komoly „vérveszteség” lesz mindazon országoknak, amelyek esetében az orosz turizmus jelentős

– fejtette ki. Kiss Róbert Richard elmondása alapján – a pandémiát megelőzően – a Budapestre érkező turisták esetében Oroszország a top 10 küldőországok között szerepelt, sőt, viszonylag jó helyezést foglalt el, így a magyar fürdővárosok, köztük például Hévíz turizmusát alapvetően határozták meg az orosz turisták. „Így nekünk is fájó a légtérzár, ahogyan az olasz és spanyol üdülőtelepüléseknek” – fogalmazott.

Az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője kiemelte: jelen pillanatban kérdéses, hogy az Európai Unión kívüli kedvelt orosz úti célokat, mint például Törökországot hogyan érinti majd a kialakult válság, hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a háborús helyzet miatt fokozódó bizonytalanság, mind az utazókra, az utazási irodákra, valamint az utazásszervezőkre is negatív hatással van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×