eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sad evicted roommates moving home complaining
Nyitókép: AntonioGuillem/Getty Images

Nincs megállás a budapesti albérletárakban

A mostani 159 ezer forintos átlagár 12 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Az újabb koronavírus-hullám ellenére lassuló ütemben ugyan, de folytatódott a budapesti albérletárak növekedése az év elején, januárban átlagosan majdnem 159 ezer forintot kértek a fővárosban egy kiadó lakásért, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi kínálati árat - közölte a Rentingo.com csütörtökön az MTI-vel.

A közösségi albérletkereső platform úgy véli, ez beleillik egész éves prognózisába, amely szerint

a budapesti bérleti díjak az év második felére érhetik el a 2020-ban indult áresés előtti szintet.

Ugyanakkor rámutattak, hogy a bérlők fizetőképessége nem tud lépést tartani a növekvő árakkal, így fokozatosan nyílik az olló a kereslet és kínálat között. Adataik szerint míg idén januárban a kínálati ár a 159 ezer forintot, a keresleti ár viszont csupán a 144 ezer forintot közelítette meg.

A közlemény szerint ez a tendencia felerősíti a bérbeadói versenyt, és így még fontosabbá válnak az ingatlanok tulajdonságai, valamint a hirdetések hatékonysága.

A Rentingo.com szerint

egy gyorsan és jó áron kiadható lakás egyik legfontosabb tulajdonsága a lakás elhelyezkedése.

Emellett felértékelődött az erkély, az egyre terjedő home office miatt ugyanis nőtt az ilyen lakások népszerűsége.

A 2017. végén indult Rentingo.com olyan bérbeadási platform és közösségi oldal, amely összeköti a bérbeadókat, a bérlőket és a szobatárskeresőket.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×