eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dolgozó egy autó ajtaját szereli össze, mögötte a koronavírus elleni védekezés részeként elhelyezett fólialapok az összeszerelő soron az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárának járműszerelő részlegében 2020. április 27-én. Ezen a napon sikeresen újraindult az Audi Hungaria járműgyártása, mind a présüzemben, karosszériaüzemben, lakkozóban és a járműszereldében. Első lépésben egy műszakban kétezer járműgyári munkatárs kezdte meg munkáját. A járműszereldében műszakonként jelenleg 250 autót gyártanak, a vállalat a termelést a következő hetekben fokozatosan szeretné felfuttatni.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Pénzt hozott a koronavírus az Audi Hungaria munkavállalóinak

Úgynevezett Covid-bónusszal jutalmazza az Audi Hungaria Zrt. több mint 12 ezer munkavállalóját, a vállalat ezzel fejezi ki köszönetét és elismerését a járvány miatt nehezített helyzetben is helytálló munkavállalóinak - közölte pénteken a vállalat.

Az egyszeri bónusz összege bruttó 350 ezer forint, amelyet az arra jogosult munkavállalók az áprilisi bérrel, május elején kaphatnak meg.

A vállalatnál

az elmúlt napokban az Audi Hungaria Független Szakszervezet kezdeményezésére folytak a tárgyalások az egyszeri juttatásról.

A tájékoztatás szerint Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja a megegyezést követően azt mondta, hogy munkavállalóik kiválóan helytálltak és munkájukat példaértékű elkötelezettséggel végezték, amellyel jelentősen hozzájárultak az Audi eredményességéhez az elmúlt időszakban.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és a Volkswagen konszern központi motorszállítója.

Tavaly 1,043 milliárd euróval (379,026 milliárd forint), 7,518 milliárd euróra (2732,041 milliárd forint) csökkent az Audi Hungaria Zrt. árbevétele. Adózott eredménye 499,1 millió euró (181,372 milliárd forint) lett, 114 millió euróval (41,427 milliárd forint) több, mint 2019-ben.

Összesen 1 millió 661 ezer 599 motort és 155 ezer 157 járművet készítettek 2020-ban Győrben. A motorok száma 2019-hez képest 307 143 darabbal csökkent, míg a gyártósorról legördülő járművek száma 9660 darabbal volt kevesebb, mint az előző évben.

Tavaly év végén a vállalat 12 226 embert foglalkoztatott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×