eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gaál József büfés vendégekre vár a balatonfenyvesi szabadstrandon. Az elmúlt hetek rossz időjárása érződik a nyaralóhelyeken is; a megszokottnál lényegesen gyengébb a szezon a Balatonon.
Nyitókép: MTI/Varga György

Balatoni Kör: azonnali nagy roham jön, a vendégek segítségét kérik

A Balatoni Kör vendéglátósai készek a teraszok megnyitására, a vendégeket pedig arra kérik, hogy ők is tartsák be a járvány elleni védekezés szabályait – mondta Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör hétfőn megválasztott új elnöke.

Nagy rohamra számítunk, de tavasszal mindig az időjárás határozza meg azt, hogy hányan indulnak el akár kirándulni, akár sétálni, akár gasztrotúrára a Balatonhoz. Tömegekre számítunk, és bízunk a tömegek bölcsességében, hogy betartják az alapvető szabályokat – mondta Szilágyi Lajos.

A Balatoni Kör új elnöke szerint a tó körül a vendéglátósok felkészültek arra, hogy fogadják a vendégeket legalább a teraszokon. "A bejelentéstől számítva szerintem 5 percen belül mindenki azon kezdett dolgozni, hogy megfelelő körülményeket, megfelelő ételeket, megfelelő személyzetet találjon ahhoz, hogy ezt a rohamot ki tudja szolgálni" – mondta az elnök. Hozzátette, a munkaerő tekintetében a szervezet tagjai abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a Balatoni Kör már megalakulása óta az egész éves balatoni vendéglátásban hisz, és a tagok 80 százaléka meg tudta tartani az állandó személyzetet.

"Erre nagyon büszkék vagyunk, és ilyen szempontból felkészülve tudjuk várni a vendégeket. Néhány kisegítő kollégára van még szükség, de ez össze fog állni a hét végéig."

A szakember jelezte, a túléléshez nagy segítség volt a munkahelymegtartó bértámogatás is, de önmagában ilyen hosszú idejű bezárásra ez kevés lett volna, a tagjaik tovább működtek, ahol lehetett, elviteles szolgáltatásokkal, így elviselhető veszteséggel vészelték át az időszakot.

"Kérjük a vendégeket a felelősségteljes viselkedésre, tartsák be a szabályokat.

Minden adott ahhoz, hogy biztonságos vendéglátást nyújtsunk a teraszokon, kérjük, hogy ebben partnerek legyenek a vendégek" – mondta Szilágyi Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×