INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

taxi

koronavírus

metál zoltán

otsz

Kijárási tilalom: felére zuhant vissza a budapesti taxisok száma

Kijárási tilalom: felére zuhant vissza a budapesti taxisok száma

Infostart

Jóval nagyobb károkat okozott és még jelenleg is okoz a második hullám, mint a tavaszi.

A nagyobb fuvarszervező társaságok 50-60 százalékkal kevesebb fuvart teljesítenek, de vannak olyan szolgáltatók is – így például azok akik csak a nagyobb hotelek kiszolgálására fókuszáltak – akik gyakorlatilag tavasz óta munkanélküliek – mondta Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke a növekedés.hu-nak.

Az elmondása szerint este nyolc óra után megszűnik a mozgás a kijárási tilalom miatt. Napközben is jóval kevesebben veszik igénybe a személyszállítási szolgáltatásokat, hiszen a kávézók, mozik, színházak, múzeumok és azok a közösségi helyek mind-mind zárva vannak, ahol az emberek eddig találkozni tudtak.

Tavaly még a fővárosban közel hétezer taxiengedély volt érvényben, mostanra közel a felére csökkent a taxisok száma Budapesten és ez vidéken is hasonló lehet Mivel sokan ideiglenesen a taxikkal jelenleg ételt szállítanak, ezért pontos adatokat a jövő év közepére lehet közzétenni.

Az Országos Taxis Szövetség is gyors és célzott mentőcsomagot vár a kormánytól. Tavasszal első körben komoly segítséget kapott a személyszállítási ágazat, de mára olyan helyzetbe kerültek a szektor szereplői, ami rosszabb a tavaszi állapotoknál is, mert a kijárási tilalom bevezetésével gyakorlatilag megszűntek az esti, éjszakai és hajnali fuvarok. Azoknak a vállalkozóknak akiknek tavasszal még voltak tartalékaik, mára elfogytak.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018