eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pixabay

Home office: az írásos megállapodás mindenképp szükséges

Célszerű írásban megállapodni a távmunkavégzésről az új, november közepén megjelent kormányrendelet szerint – hívja föl a figyelmet a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal. Szűcs László ügyvéd arra is emlékeztetett, a határozat szerint a munkavállalónak az otthoni munkára rezsiátalány lehet fizetni.

Az otthoni munkavégzés feltételeire vonatkozó tavaszi kormányrendelettel szemben, ami alapvetően még arra helyezte a hangsúlyt, hogy a munkáltatók azt minél gyorsabban és egyszerűbben el tudják rendelni, a mostani kormányrendelet azt a célt tűzte ki, hogy a felek minden feltételben állapodjanak meg, és ennek megfelelően minél szélesebb körben legyen alkalmazható az otthoni munkavégzés.

A jelenlegi határozat ugyanis lehetőséget biztosít arra a munkáltató és a munkavállaló számára, hogy

a távmunkára vonatkozó általános szabályoktól egyező akarattal eltérjenek,

és saját maguk olyan munkavégzési típusokat is otthoni munkavégzésnek tekintsenek, amelyek nem felelnek meg a távmunkára vonatkozó eddigi szabályoknak.

A jogszabály ugyancsak lehetőséget kínál az általános munkavédelmi szabályoktól történő eltérésre, valamint egy átalány jellegű adómentes költségtérítést is biztosít azon munkavállalók számára, akikkel sikerül megállapodni az otthoni munkavégzésről.

Szűcs László ügyvéd az InfoRádió kérdésére válaszolva hangsúlyozta:

ahhoz, hogy a felek eltérjenek a Munka törvénykönyve általános szabályaitól, mindenképp szükséges az írásbeli megállapodás.

Az Mt. általános szabályai szerint a munkavégzéssel kapcsolatos többletköltségeket a munkáltatónak meg kell térítenie, amitől természetesen eltérhetnek a felek. Azonban az általános rendelkezés mégis azt mondja, hogy a munkáltatónak ilyen körben van egy költségtérítési kötelezettsége. Amennyiben tehát a felek megállapodnak az otthoni munkavégzés szabályairól, és egyébként a költségtérítésre vonatkozó általános normáktól nem térnek el, akkor fennáll a munkáltatónak a költségtérítési kötelezettsége.

A kifizetések rendjével kapcsolatban a szakember úgy fogalmazott, a rendeltetés szerű joggyakorlás elvét alkalmazva meg kell vizsgálni, hogy adott hónapban hány olyan munkanap van, amit a munkavállaló távmunkában eltölt, és lényegében ennek arányában lehet biztosítani a költségtérítést a munkavállaló számára. Ebből az is következik, hogy

nem előre, hanem utólagosan, kvázi elszámolva lehet biztosítani.

Múlt héten jelent meg a távmunkáról szóló kormányrendelet. Ebben többek között az áll, hogy a munkáltató távmunkavégzés esetén költségtérítés formájában hozzájárulhat a munkavállaló kiadásaihoz: ennek mértéke havonta legfeljebb a mindenkori minimálbér összegének 10 százaléka lehet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×