INFORÁDIÓ
2022. augusztus 19. péntek
Huba

pwc

2022.05.25. 07:22

PwC: minden második vállalatot érint a gazdasági bűnözés

A szervezetek közel fele tapasztalt visszaélést vagy pénzügyi bűncselekményt az elmúlt két évben a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felmérése szerint. A vállalkozásokat érintő fenyegetések listáját a kiberbűnözés, az üzleti partnerek által elkövetett visszaélések és a hűtlen kezelés vezeti. Az iparágakat tekintve a technológiai, média- és távközlési ágazatokban volt a legmagasabb a csalások előfordulása, ezeken a területeken a vállalatok kétharmada tapasztalt valamilyen visszaélést. A kutatás arra is rámutat, hogy a jövőben megnövekedhet az ellátási láncokhoz kapcsolódó visszaélések kockázata is.
2022.04.13. 19:32

Koncz Barbara: az orosz–ukrán háború felülírta a vezérigazgatók félelmeit is

Az ügyfélelégedettség, a munkavállalói elköteleződés, illetve a digitalizáció: ez a három tétel volt a legfontosabb a PwC vezérigazgatói felmérésében – közölte Koncz Barbara az InfoRádió Aréna című műsorában. A PwC Magyarország adóosztályának cégtársa ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mind a 262 vezetői interjút az orosz–ukrán háború kitörése előtt készítették, ez az oka, hogy a vezérigazgatók a pandémia miatt az egészségügyi kockázatoktól féltek a legjobban, és nem a háborútól.
2022.03.09. 07:49

Menekültek foglalkoztatása: van egy különleges szabályozás

A magyar–ukrán kettős állampolgárok korlátozás nélkül foglalkoztathatóak Magyarországon, a menedékes státuszt kérő ukrán állampolgárok foglalkoztatása pedig a hiányszakmákban munkavállalási engedély nélkül is megtehető – mondta érdeklődésünkre a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal munkajogásza. Szűcs László hozzátette, hogy ilyen hiányszakma a műszaki-informatikai terület, a kereskedelem és vendéglátás, valamint a mezőgazdaság is.
2022.01.28. 16:50

Covid: átrendeződés várható gyorstesztek piacán

Érdemi átrendeződést vetítenek előre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által lefolytatott ágazati vizsgálat következtetései a Covid19-antigén-gyorstesztek piacán. Miközben az Országgyűlés szűkítette a gyógyszerek házhozszállításának lehetőségeit, a GVH azt javasolja, hogy – a verseny élénkítése céljából legalább átmeneti időszakra – gyógyszertárakon és gyógyászati segédeszköz üzleteken kívül is jogszerűen lehessen hozzájutni gyorstesztekhez. Emellett számos, gyorstesztet forgalmazó webshop számíthat fogyasztóvédelmi eljárásra, valamint egyéb hatósági intézkedésre. Ezen eljárások az érintett webshopok eltűnéséhez vezethetnek – figyelmeztetnek a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédei.
2021.12.23. 11:41

A beoltottak körében nő a fogyasztói bizalom

A fogyasztók egyre nagyobb számban térnek vissza az üzletekben történő vásárláshoz, és a házon kívüli szórakozás és az utazás is egyre nagyobb teret nyer, mivel ötből hárman (61 százalék) optimistán tekintenek a jövőbe – derül ki a PwC 2021-es Global Consumer Insights Pulse felméréséből. A derűlátás 23 százalékponttal magasabb a legalább részben beoltottak és 10 százalékponttal magasabb az otthonról dolgozók körében. Az üzletben történő vásárlás ismét fellendülőben van, miközben az online beszerzés is tovább növekszik; a vásárlók 41 százaléka naponta vagy hetente vesz valamit mobileszközön vagy okostelefonon keresztül.
2021.08.06. 06:00

Home office-ban bárkit megfigyelhet a munkáltatója, ha...

A munkáltató távolról, számítástechnikai eszköz alkalmazásával is ellenőrizheti a munkavállaló munkavégzését, de az ellenőrzési eszközökről, valamint az ellenőrzés terjedelméről és egyéb feltételeiről a munkáltatónak előzetesen tájékoztatnia kell a munkavállalót – mondta az InfoRádiónak a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédje.
2021.06.30. 13:51

Mi lesz a munkahelyi maszkviseléssel 5,5 millió beoltottnál?

A kormány bejelentése szerint 5,5 millió beoltott elérése esetén megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, és főszabály szerint még belső terekben sem kell azt viselni. A munkáltatók részéről jogosan merül fel a kérdés, vajon ez a döntés azt jelenti-e, hogy a munkahelyeken sem kell a továbbiakban maszkot hordani? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai összefoglalták a legfőbb tudnivalókat.
2021.05.16. 13:05

Demeter Szilárd: rendszerlogikailag tesszük rendbe a kulturális szcénát

A kulturális áfa 5 százalékra csökkentése nagyban segítené a magyar kultúra és zeneipar talpra állását – hangzott el egy online konferencián, ahol Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos támogatásáról biztosította az érintetteket.
2021.04.15. 07:57

Sok emberben erős a félelem, hogy feleslegessé válik a munkája

A 19 ország 32 500 munkavállalójának részvételével készült globális PwC-felmérés szerint ötből két munkavállaló úgy véli, hogy munkája öt éven belül feleslegessé válik. A távmunkában dolgozók közül csak minden tizedik ember szeretne teljes munkaidőben visszatérni a hagyományos munkakörnyezetébe. Világszerte a munkavállalók 44 százaléka vállalná, hogy a munkaadójuk a technológia segítségével ellenőrizze munkateljesítményüket, beleértve az érzékelőket és a testen hordható eszközöket is.
2021.03.29. 10:43

Koncz Barbara: nem a megszorítás volt a magyar cégvezetők válasza a járványra

A vállalatvezetők a kiutat a belső működés átalakításában látják, a digitális transzformáció magas szintre emelésében, az innovációban és a megfelelő informatikai- és kiberkörnyezet biztosításában – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Koncz Barbara, a PwC Magyarország adó- és jogitanácsadási üzletágának cégtársa.
2021.03.03. 14:24

Mit tehetnek a munkáltatók a védettségi igazolvánnyal?

Márciustól állítják ki a védettségi igazolványokat azoknak, akik már igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy az oltással védetté váltak. A jogszabályok szerint nem kötelező a védőoltás, ha azonban a dolgozónak van védettségi igazolványa, az fontos lehet a munkavégezés során – mondta az InfoRádiónak a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédje.
2021.01.25. 07:10

Egyedülálló lehetőség kínálkozik a Covid utáni újrainduláskor

A jelenleginél ötször gyorsabban kell csökkenteni a szénintenzitást világszerte, hogy az éves átlaghőmérséklet emelkedése globális szinten 1,5 Celsius-fok alatt maradjon – hívta föl a figyelmet a PwC Magyarország könyvvizsgálati üzletágának igazgatója.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018