INFORÁDIÓ 
2021. január 15. péntek
Lóránd, Lóránt

pwc

2020.12.21. 14:58

Új cégtársakkal erősít a PwC Magyarország

Három új cégtársat neveztek ki 2021. január 1-jétől. Koncz Barbara és Farkas Gábor az adótanácsadási üzletágat, Peter Durojaiye a kockázatkezelési és kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó csoportot erősíti új pozíciójában.
2020.11.23. 08:00

Home office: az írásos megállapodás mindenképp szükséges

Célszerű írásban megállapodni a távmunkavégzésről az új, november közepén megjelent kormányrendelet szerint – hívja föl a figyelmet a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal. Szűcs László ügyvéd arra is emlékeztetett, a határozat szerint a munkavállalónak az otthoni munkára rezsiátalány lehet fizetni.
2020.10.25. 13:00

PwC-felmérés: a koronavírus a pénzügyi vezetők problémáit is átrajzolta

Alaposan átalakította a pénzügyi vezetők problématérképét és várakozásait a koronavírus-járvány: a külső kockázatok között a szakemberhiányt megelőzte a gazdasági bizonytalanság, a saját feladatok, kihívások között pedig az automatizáció mellett a csapatuk motiválása és a folyamatok átszervezésének szükségessége is hangsúlyosabb lett. A PwC idén második alkalommal elkészített Future of Finance kutatásában 120 hazai pénzügyi igazgatót kérdeztek.
2020.08.26. 16:27

Fontos üzenet: már nem a félelem motiválja a fogyasztókat

A kiberbiztonsággal foglalkozó, és régebb óta home office-t alkalmazó cégek a világjárvány nyertesei – vélekedtek az InfoRádió Aréna című műsorában a PwC Magyarország szakértői. Mekler Anita és Perger Júlia a koronavírus miatti megváltozott vásárlási szokásokról is beszélt.
2020.05.05. 21:28

Bértámogatás: tisztult a kép, hogy kik igen, és kik nem

Az alapítványok és az egyesületek kivételével minden, a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállaló után igényelhető a bértámogatás – mondta az InfoRádiónak a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal ügyvédje.
2020.01.22. 10:06

A klímaváltozás nem szerepel a cégvezérek rémálmai között

Növekszik a pesszimizmus a vezérigazgatók körében a globális gazdaság idei teljesítményét illetően, a cégvezetők 53 százaléka lassulásra számít, szemben a 2019-es 29, illetve a 2018-as 5 százalékkal – derül ki a PwC közel 1600 vezérigazgató bevonásával készített 23. globális felmérésből. Az eredményeket a davosi Világgazdasági Fórumon is bemutatták.
2019.03.27. 18:23

Ügyfél és hatóság is még csak tanulja a cégkaput

Előfordul, hogy maguk a hatóságok nem kézbesítik megfelelően a hivatalos iratokat; ebben az esetben a Kúria döntése szerint az ügyfelet nem érheti hátrány - közölte a PricewaterhouseCoopers adótanácsadó ügyvédje, Kelemen Dániel.
2019.03.08. 14:03

Lőcsei Tamás: a vállalatvezetők különösen aggódnak az Y és a Z generáció miatt

A belföldi vállalatok túlnyomó többsége idén is bevételnövekedést vár, de még nagyobb arányban tartanak a munkaerőhiánytól – derül ki a PwC Magyarország kutatásából. A szervezet vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a jelentősebb magyar gyártó vállalatok szinte mindegyike alkalmaz már külföldi vendégmunkásokat.
2019.01.15. 15:57

Így készülhetnek fel a vállalkozások a brexitre

A vámszabályokat és az áfafizetés gyakorlatának változásait is érinti az Európai Bizottság és az Egyesült Királyság válságterve, amely akkor léphet életbe, ha a brit alsóház ma esti szavazása után rendezetlen körülmények között lépnének ki a britek az unióból – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a PwC adószakértője. Palkovits Barbara szerint minden érintett cégnek számolnia kell ezzel a lehetőséggel.
2018.12.20. 06:28

Ezek az adóhatáridők járnak le december 20-án

December 20-a a vállalkozások számára az adóelőleg-kiegészítés határideje. Arról, hogy a cégeknek milyen adónemben lehet feltöltési kötelezettsége, Gyányi Tamás, a WTS Klient partnere beszélt az InfoRádiónak.
2018.06.26. 08:11

Új gazdasági trend épül, búcsúzhatunk a fogyasztói társadalomtól?

Egyre fontosabbá és kiemeltté válhat napjainkban a körforgásos gazdaság, mivel a felhasználói trendek már nem a fogyasztói társadalom elveit követik – közölte a PwC szakértője. Perger Júlia szerint mindez azt jelenti, hogy az előállított javaknak tartósabbnak kell lennie és az erőforrásokat jobban meg kell becsülni.
2018.06.19. 15:31

Új vezetője lett a PwC Magyarországnak

Az egyik legfontosabb, hogy a magyarországi PwC felkészült és a technológiai változások iránymutatója legyen - közölte Lőcsei Tamás, a PwC adó- és jogi szolgáltatások magyarországi üzletágvezetője, aki július elsejétől az adótanácsadó vezérigazgatói posztját tölti be, miután az eddigi cégvezető, Nick Kós a PwC közép- és kelet-európai régiójának vezetője lesz.
2018.06.14. 17:15

PwC: az e-sport már nemcsak játék, hanem milliárdos üzlet

Az elektronikus sport növekedése gyorsabb ütemet diktál, mint bármely más hagyományos sportág vagy a szórakoztatóipar más ágai. Az e-sportból származó éves globális bevétel 2020-ra várhatóan eléri az 1,5 milliárd dollárt - derül ki Az e-sport nem játék – Üzleti elemzés Magyarország és a V4-ek e-sport-piacáról című PwC-tanulmányból.
2018.05.16. 12:24

Hét nagy kockázat az szja-határidő előtt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített bevallási tervezet automatikus elfogadása sokak számára inkább kockázatot, mint segítséget jelent. A PwC Magyarország összegyűjtötte, mire érdemes figyelni az idei személyijövedelemadó-bevallások május 22-i határideje előtt, és hét nagy kockázatra figyelmeztet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018