eur:
392.2
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels.com

Példákkal segít az adóhatóság

Kinek, mikor, mennyi kedvezmény jár az adóból? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új kiadványa a személyijövedelemadó-kedvezmények kiszámításában segít a családoknak, friss házasoknak, sokgyermekes édesanyáknak és a súlyos betegséggel küzdőknek.

Egy év alatt számtalan változás, új élethelyzet jöhet egy ember, egy család életében. Házasság, gyermekvállalás, munkahelyváltás, betegség, ezek mind–mind hatással lehetnek az adózásra, az adó összegére is, ezért fontos, hogy ki-, és beszámításuk jól szerepeljen az adóbevallásban – írja közleményében az adóhatóság.

Mi a teendő, ha valakinek év közben megszűnik a munkahelye? Ha az egyik gyermek után már nem jár a családi pótlék? Ha válás után a szülők gyerekeiket felváltva gondozzák?

A Kedvezmények példatára az ilyen és ehhez hasonló élethelyzeteket feldolgozva nyújt kézzelfogható segítséget a kedvezmények legoptimálisabb igénybevételéhez.

A négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye, az első házasok kedvezménye, a családi kedvezmény és a személyi kedvezmény összegével a fizetendő személyi jövedelemadó csökkenthető. Az szja-bevallásban éppen ezért nem mindegy, hogy ezeket milyen sorrendben, egyedül vagy megosztva, év közben, vagy egy összegben érvényesítik a jogosultak – hívják föl a figyelmet.

A Kedvezmények példatára sorról sorra, rubrikáról rubrikára mutatja be a bevallás helyes lépéseit. Segítségével valamennyi adózó megtalálhatja a saját élethelyzetéhez legközelebb álló példákat, és az utolsó fillérig kihasználhatja az adójából érvényesíthető kedvezményeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×