INFORÁDIÓ 
2020. október 30. péntek
Alfonz

varga mihály

adócsökkentés

gazdaság

Adócsökkentési terveket jelentett be Varga Mihály

Adócsökkentési terveket jelentett be Varga Mihály

Infostart

A Gazdaságvédelmi operatív törzs ülése után számolt be egy átfogó adókönnyítésről a pénzügyminiszter. Reményeik szerint ezzel a magyar gazdaság gyorsabban tud visszaállni arra a növekedési pályára, amelyen a járvány kitörése előtt volt.

Három alappillére van a döntéseknek: adócsökkentés, adminisztráció-egyszerűsítés, befektetés-ösztönzés - ezek évek óta központi szempontok, de a folyamatokat a koronavírus-járvány miatt most felgyorsították.

Egyszerűbbé válhat a kisvállalati adó: tavasszal csökkentették az adó kulcsát 13-ról 12 százalékra, jövőre pedig 11 százalékra mérséklődik egy április döntés szerint. Most a bevételi értékhatár megduplázására vonatkozó javaslatról döntöttek, így az 3 milliárd forintra emelkedik.

Mintegy 1,5 millió államigazgatási ügy intézése válik jövőre ingyenessé, amivel ötmilliárd forint maradhat a családoknál, egyben az ügyintézés is gyorsabbá válik majd.

Az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfabevallás-tervezetét 2021 második félévétől, ezzel félmillió vállalkozás mentesülhet ez alól a feladat alól.

Eltörölnék a cégek fejlesztési tartalékára vonatkozó felső határt az operatív törzs javaslata szerint, ez jelenleg 10 milliárd forint.

Javaslatot tesznek arra, hogy az összes járványügyi szűrővizsgálat adómentes legyen. Ezzel tesztenként 7000 forint spórolható meg.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018