INFORÁDIÓ 
2020. november 24. kedd
Emma

m0

útépítés

sávbővítés

nemzeti infrastruktúra fejlesztő zrt.

nif

duna-híd

magyar közút

Iskolakezdésre jelentős forgalmi változás jöhet

Iskolakezdésre jelentős forgalmi változás jöhet

Infostart

Várhatóan iskolakezdésre 2x3 sávon haladhat a forgalom az M0-s hárosi Duna-hídján – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Mint közölték, rövidesen lezáródik az M0-s autóút déli szektorának az M1-es autópálya felé vezető oldalán a folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme. A vizsgálat részeként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke által július 30-án elvégezett próbaterhelés adatai alapján az 1990-ben átadott Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídon, a Csepel-szigeti ártéri hídszerkezet 8. számú támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, ennek megerősítése augusztus 26-ára elkészül.

A munkálatok elvégzése után a Csepel-szigeti ártéri hídon ismételt, a júliusit kiegészítő próbaterhelést tartanak a szakemberek, augusztus 27-én reggel. Sikeres mérési eredmények esetén, várhatóan augusztus 28–30. között alakíthatja ki a Magyar Közút NZrt. a mindkét hídon a három–három forgalmi sávos forgalmi rendet a 6. számú főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.

A terelés kialakítása a tervek szerint az iskolakezdésre elkészül, ezzel jelentősen javítva a térségi közlekedés feltételeit – írták.

Hozzátették: a kialakítandó forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek az első ütemű vizsgálatok során szükségessé vált további átfogó vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. A mérések szeptember közepe és október vége között, vasárnap kora délelőtti időszakban történnek majd.

A vizsgálat után határozható meg az a végleges műszaki tartalom, amellyel a műtárgy további 30 éves biztonságos működését biztosítani tudjuk – fogalmazott a NIF.

Az üzemeltető Magyar Közúttal és kivitelezővel együttműködve a híd állapotát a közlekedők biztonsága érdekében fokozottan ellenőrzik – zárul a közlemény.

Nyitókép: NIF
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018