INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

m0

híd

nemzeti infrastruktúra fejlesztő zrt.

Munkás az M0-s autóút átépítés alatt álló szakaszán, a Deák Ferenc hídnál 2019. március 5-én. Április elején megkezdődik az autóút déli szektorának felújítása, az 1-es főút és az M5-ös sztráda közötti szakaszon új forgalmi rend lép életbe.

Hamarosan újabb biztonsági mérések lesznek az M0 hárosi Duna-hídján

InfoRádió

Sikeres volt az M0-s hárosi Duna-hídjának kiegészítő próbaterhelése, így a közútkezelő szakemberei hétfő reggelre kialakították a 3-3 sávos forgalmi rendet - mondta Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. szóvivője az InfoRádiónak.

Sikeres volt a próbaterhelés és a biztonsági mérés az M0 hídján - jelentette be az InfoRádióban Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. szóvivője. Beszámolója szerint a BME Hidak és szerkezetek tanszéke első körben néhány héttel ezelőtt teherautókkal vizsgálta, hogy mennyire biztonságos, ha ráengedik a forgalmat a hídra. "Ez a próbaterhelés azt mutatta, hogy a nyolcas számú támaszt meg kell erősíteni, ezt a kivitelező augusztus 28-ig el is végezte" - közölte a szóvivő. Hozzátette: független szakértő is megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet, és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, és biztonsággal tudja fogadni a forgalomtól származó terhelést.

Augusztus 31-én reggelre tehát mindkét hídon három-három forgalmi sávban lehet haladni mindkét irányban (bár az M5-ös autópálya felé a 13-as kilométernél található egy rövid szakasz, amely továbbra is két sávos), és emellett a 6-os főúti csomópontot is teljesen megnyitották a forgalom előtt.

Az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek további biztonsági vizsgálatokat végezzenek.

"Az újabb mérésekre szeptember közepe és október vége között kerül sor egy-egy hétvégén,

és a mérések eredményeképp fogják megállapítani, hogy milyen további beavatkozásokra van szükség, ha szükség van rájuk egyáltalán" - tette hozzá a szóvivő.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Sikeres volt az M0-ás Duna híd újabb próbaterhelése
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018