INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

magyar innovációs nagydíj 2019

bódis józsef

orvostudomány

digitális

Peták István, az Oncompass Medicine Hungary Kft. tudományos igazgatója (b) átveszi a 2019. évi Informatikai Innovációs Díjat Bódis Józseftől, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkárától a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2020. június 30-án.

Bódis József: minden díjazott innováció hozzátesz az orvostudomány fejlődéséhez

Idén 28-ik alkalommal adták át a Magyar Innovációs Nagydíjat. A díjazottak már most sikeres vállalkozók, akik motiválhatják azokat, akik még csak az ötletnél tartanak - mondta el az InfoRádiónak Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár. A 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjat a 3DHISTECH Kft. kapta a digitális patológiai diagnosztika céljára kifejlesztett Pannoramic termékcsaládért. 

Kettős ünnep a Magyar Innovációs Nagydíj átadása: egyrészt a díjazottak teljesítményének elismerése, másrészt alkalmat teremt arra, hogy az innováció és a kutatás-fejlesztés támogatásáról beszéljünk - mondta az InfoRádiónak Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által alapított elismerést 1992 óta adják át azoknak a Magyarországon bejegyzett társaságoknak, amelyek a díjátadást megelőző évben nagy jelentőségű innovációt valósítottak meg és ennek révén kiemelkedő hasznot értek el. A bírálóbizottság 46 pályázó közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjat, valamint további hét innovációs díjat ítélt oda, ezek közül négyet később adnak át.

Budapest, 2020. június 30.
Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára beszédet mond a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2020. június 30-án.
Budapest, 2020. június 30. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára beszédet mond a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2020. június 30-án.

Az államtitkár 28. Magyar Innovációs Nagydíj keddi budapesti átadóján arról is beszélt, hogy a magyar tudomány megítélése világszerte jó, de az eredmények hasznosulása még nem mindig az. Mint mondta, Magyarországnak előbbre kell lépnie a nemzetközi innovációs rangsorban, ezért a kormányzat olyan rendszert épített ki, amely az alapkutatásban dolgozók számára is könnyebbé teszi eredményeik hasznosítását. Emlékeztetett arra, hogy a kormány létrehozta a Nemzeti Tudománypolitikai Tanácsot, majd májusban elfogadta az ITM által előterjesztett ágazati stratégiai dokumentumokat és jóváhagyást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) 145 milliárd forint keretösszegű kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiája is. Az idén ennek a keretnek mintegy 40 százalékát, 62 milliárd forintot fizetnek ki a kutatóknak.

Az államtitkár az InfoRádiónak elmondta, a frissen díjazott innovációk között orvostudományhoz kötődő olyan - a pályázóknak egyben üzleti sikert is jelentő - fejlesztéseket találni, amelyek a rákdiagnosztikát, a rákkezelést, illetve az idegtudományi kutatásokat más dimenzióba tudják emelni.

"Ezért is fontos, hogy minden díjazott fejlesztés nemcsak itthon, hanem a világban is sikeres, és mindegyik hozzátesz az orvostudomány fejlődéséhez"

- mondta az államtitkár. Szerinte az az elhivatottság, amivel a díjazottak a fejlesztéseikről beszámoltak, példaértékű, és ösztönző lehet mindazoknak, akik ugyan még nem értek el ekkora sikert, ám dolgoznak a saját elképzeléseiken. Minden díjazott innováció tovább is fejleszthető.

Budapest, 2020. június 30.
Molnár Béla, a 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjjal kitüntetett 3DHISTECH Kft. igazgatója a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2020. június 30-án.
Budapest, 2020. június 30. Molnár Béla, a 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjjal kitüntetett 3DHISTECH Kft. igazgatója a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2020. június 30-án.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Innovációs Nagydíj - Bódis József
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018