INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

magyar telekom

részvény

tőzsde

Felfüggesztik a Magyar Telekom-részvények kereskedését

Infostart / MTI

A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart csütörtökön, emiatt 10 órától a tőzsdenap végéig felfüggesztik a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén.

A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

Amennyiben a részvények kereskedését befolyásoló információk korábban nyilvánosságra kerülnek, a tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek és a kapcsolódó származtatott eszközöknek a kereskedését határozattal visszaállíthatja.

A társaság korábban bejelentette, a részvény-visszavásárlási aukció során legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából. Az aukció ajánlatgyűjtési szakasza június 25-én 10 órától 13 óráig tart, az ügyletkötési időszak pedig 13 órától 15.30-ig.

A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják. A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszegig.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg 5 százaléknál nagyobb mértékben a vásárlás napi nyitóárat, valamint a társaság 2019. évi auditált beszámolójában szereplő egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz részvényenként 567 forintot.

A Magyar Telekom 100 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, záróáruk szerdán 394 forint volt, 0,13 százalékkal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 464 forint, a legalacsonyabb 335 forint volt.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018