eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója előadást tart a KKV Stratégia Konferencián a budapesti Hotel Corinthiában 2019. november 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

MNB-alelnökjelölt: a harmadik negyedévtől megindulhat az erőteljesebb kilábalás

Támogatta az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Virág Barnabás kinevezését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöki posztjára.

Az MNB ügyvezető igazgatójaként dolgozó alelnökjelölt a bizottsági meghallgatáson a magyar gazdaság helyzetét értékelve kifejtette, úgy sikerült 2013 óta erős növekedési ütemet elérni, hogy a makrogazdasági egyensúlyokat is sikerült megtartani.

A koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés áprilisban volt a legjelentősebb, májusban már fokozatos javulás indult el; a jegybank adatai szerint júniusban lehet arra számítani, hogy normalizálódik a gazdaság működése és a harmadik negyedévtől megindulhat az erőteljesebb kilábalás - mondta.

Virág Barnabás az elmúlt évtized egyik legfontosabb gazdaságpolitikai eredményének nevezte a költségvetési és a monetáris politika közötti összhang megteremtését, mint fogalmazott, erre az összhangra lesz szükség a járvány következményeinek kezelésében.

Az első eredmények azt mutatják, hogy a hazai gazdaságpolitika gyorsan és hatékonyan tudott döntéseket hozni - hangsúlyozta, példaként említve a hiteltörlesztési moratóriumot.

Virág Barnabás legutóbb tavaly novemberben volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke társaságában. A beszélgetést itt lehet meghallgatni és megtekinteni.

Virág Barnabás korábban többször is szerepelt a Párbeszéd a gazdaságról című műsorban is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×