INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

atomenergia

2022.05.04. 07:59

Szakértő: nagy pofont kapott az orosz óriás, de magának is köszönheti

Finnország visszalépett a Roszatom-szerződésből, így nem épül orosz atomerőmű a skandináv országban. A finn gazdasági miniszter azzal indokolta kormánya döntését, hogy nem lehet olyan cégre bízni egy finn atomerőmű megépítését, amelyik megsértette a nemzetközi jogot. Aszódi Attilát, a BME Nukleáris Technikai Intézet egyetemi tanárát kérdeztük a hír kapcsán.
2022.05.03. 20:33

Nagy német atomvita: az emberek inkább halasztanának, a politikusok nem

Műszaki, jogi, politikai és kulturális indokok magyarázzák, hogy Németország miért nem tekinti a nukleáris energiát a jelenlegi energiaválság megoldási eszközének. Miközben Európa lázasan kutatja az orosz fosszilis energiakészletek pótlásának alternatíváit, Németország megingathatatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy az év végére bezárja a még működő három atomerőművét.
2022.04.22. 10:47

Aszódi Attila: a kulcsszó most az újratervezés

Újra kell gondolni az energiamixeket, és csökkenteni kell az orosz gázimporttól való függőséget Európában, ebben a helyzetben pedig kulcsszerep jut az atomenergiának – mondta az InfoRádiónak a BME Természettudományi Karának dékánja, a paksi atomerőmű fenntartásáért felelős volt kormánybiztos.
2022.02.02. 07:33

Eldől, hogy mit javasol környezetbarát energiának Brüsszel

Az Európai Bizottság szerdai ülése hagyja jóvá a testület javaslatát az úgynevezett taxonómialistára. Előzetes források szerint nem kell meglepetésre számítani: jó eséllyel a végleges brüsszeli verzió is kitart majd az atomenergia és a földgáz támogathatósága mellett.
2022.01.22. 17:47

Most kiderül, hogyan látja az EU az atomenergia zöld helyzetét

Szakértők, civil szervezetek, EP-képviselők és tagállamok jeleztek erőteljes kifogást a pénteki határidőig a tavaly év végén előterjesztett javaslattal szemben, amely feltételesen környezetvédelmi szempontból fenntarthatónak és ezért finanszírozhatónak ítélte az atomenergia és a földgáz használatát.
2021.12.23. 17:52

Lekapcsolja atomerőműveit néhány éven belül Belgium

A belga kormány megerősítette azt a korábbi döntést, amely szerint 2025-ig fokozatosan lekapcsolják az országban működő atomerőműveket, miközben fenntartják a kutatásokat és befektetéseket az új atomenergia-technológiákba - jelentette be Alexander De Croo miniszterelnök.
2021.12.23. 12:05

Elhalasztotta a súlyos döntést az Európai Bizottság az energiavitában

Eredetileg szerdára várták a brüsszeli testület részletes „taxonómia-javaslatát”, amely a jövőbeni lehetséges befektetési könnyítések szempontjából kellene, hogy számba vegye a „környezetvédelmi szempontból fenntartható” energiákat, ám az atomenergiát és a földgázt övező viták miatt egyelőre elálltak ettől.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018