INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

atomenergia

2022.12.30. 19:25

Bulgária atomügyben szakított Oroszországgal

Bulgária megállapodást írt alá pénteken a Framatome francia energetikai céggel nukleáris fűtőelemek vásárlásáról, hogy tovább csökkentse függőségét az orosz fűtőelemektől. Ebben szerepet játszik Oroszország ukrajnai háborúja és az a körülmény, hogy a háború miatt Bulgária sem vásárol már földgázt Oroszországtól.
2022.11.21. 10:48

Áramszünetek Ukrajnában: külföldre utazást javasol az egyik energiacég

A tűzzel játszik, aki a zaporizzsjai atomerőművet lövi – figyelmeztetett a Nemzetközi Atomenergia ügynökség. A megszállt ukrán területen, orosz ellenőrzés alatt álló erőművet ismét hatalmas robbanások rázták meg, és az ukránok és oroszok ismét egymásra mutogatnak.
2022.11.14. 09:55

Petr Fiala szerint a megoldás az atomenergia, de a megújulókkal együtt

A cseh kormányfő szerint az atomenergia és a megújuló energiaforrások keveréke az egyetlen biztonságos forgatókönyv Csehország számára jövőbeni energiaszükségleteinek fedezésére. Petr Fiala cseh miniszterelnök minderről az Európai Atomenergia-ügyi Fórumon beszélt a hétvégén Prágában. Elmondta az is, hogy a cseh gáztárolók feltöltöttsége 99 százalékos.
2022.10.28. 17:24

Aszódi Attila: az energia-vészhelyzet felértékelte az atomerőművek szerepét

A folyamatosan növekvő áramigény kielégítése és az ellátásbiztonság növelése miatt szükség lehet „Paks 3-ra” is, de az a Duna más szakaszán vagy a Tisza mellett épülhetne meg – mondta Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Karának dékánja az InfoRádió Aréna című műsorában. A nukleáris szakértő beszélt az atomerőművek németországi és franciaországi szélsőséges helyzetéről, Paks jövőjéről, a zaporizzsjai blokkok állapotáról és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség informális hatalmáról is.
2022.09.19. 14:32

Domináns Oroszország az atomenergia-piacon is

Az ország nemzetközi méretekben igen jelentős szerepet tölt be az energiatermelő ágazatban, a fűtőanyag és a kiégett fűtőelemek tartós tárolásában. Az energiaválságban felértékelődött az atomenergia szerepe, az orosz vállalatoktól való leválás pedig technológiai problémákat vet fel.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018