INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

dunaferr

létszámleépítés

vlagyimir putyin

Az első csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában 2016. július 25-én.

Nagy bajban a Dunaferr

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A cégvezetés szerint nincs más választásuk, mint a létszámleépítés, mert már a vállalat jövője a tét.

"Eljutottunk arra a pontra, ahol már nincs választásunk, mint a létszámleépítés végrehajtása" - írja a Portfolio birtokába került, rendkívül komor hangulatú levelében Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr cégvezetője. Az elbocsátás mértékéről nem szól, de az ismert, hogy az adminisztráció és a karbantartás területeket fogja érinteni.

A Dunaferr végvezetője a kollégáknak írt október 29-i levelében vázolja a társaság aktuális helyzetét és elmagyarázza a leépítés okát. "A helyzet komoly és súlyos, a tét pedig a vállalat jövője" - írja a cégvezető, aki szerint a 2019-es év rendkívüli kihívások elé állította és állítja jelenleg is az európai acélgyártókat.

A Dunaferr Társaságcsoport jelentős veszteségeket kénytelen elkönyvelni 2019. első negyedévétől, amire már nem nyújtanak fedezetet a 2017-2018-as években képzett tartalékok. A vasmű vezetője még májusban azt kérte a munkavállalói érdekképviseletektől, hogy a szabadságos bért a szükséges beruházások finanszírozására fordíthassa a társaság. A reakció azonban szerinte közömbös volt.

Evgeny Tankhilevich bízik a kormány valódi segítségnyújtásában, de a cégnek is "sok mindent fel kell áldoznia azért, hogy a Dunaferr a jövőben is működhessen". Eljutottak arra a pontra, ahol már nincs választásuk, mint a létszámleépítés végrehajtása.

A Portfolio szerint az időzítés lehet, hogy nem véletlen, mert szerdán érkezik Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök, és a legutóbbi hírek szerint az orosz fejlesztési bank, a Vnyesekonombank a Dunaferr tulajdonosa.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018