eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az M62,194-es dízelmozdony továbbítja a Tekergő gyorsvonatot Aszófőnél 2019. július 13-án. A MÁV Start Zrt. a vasutasnap alkalmából nosztalgia-hétvégét rendezett a Balaton északi partján, a rendezvény során az ötven évnél idősebb, népszerű dízelmozdonyok vontatják a menetrendszerinti vonatokat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

24 ezer dolgozó augusztustól már a megemelt fizetést kapja

Megállapodást született, járulékcsökkentésből fejleszti a béreket az állami társaság.

Évközi bérfejlesztéstől született megállapodás a MÁV-nál, a lépés mintegy 24 ezer munkavállalót érint – tudta meg a Magyar Nemzet. Ennek forrása a szociális hozzájárulási adó csökkentése. A lépés mintegy 1,8 milliárd forintot jelent a MÁV-nál. A vasúttársaság javaslatára a kormány is rábólintott, aminek alapján augusztustól már a megemelt fizetést kapja a MÁV-csoport dolgozóinak közel kétharmada.

A béremelésben olyan munkakörök munkavállalói részesülnek, mint például a forgalmi szolgálattevők, az elegyrendezők, a vezető jegyvizsgálók, a járműszerelők, a vonalgondozók, valamint a mozdonyvezetők. A megállapodás szerinti béremelés a betöltött munkakör függvényében átlagosan

bruttó öt- és húszezer forint közötti összeg.

A megemelt bér először a szeptemberi bérfizetési napon érkezik meg a számlákra.

A keresetrendezést a vasúttársaság a 2017-ben kötött hosszú távú, idei évre átlagosan ötszázalékos emelésen felül hajtja végre.

Ezen felül várhatóan ősszel kezdődnek tárgyalások az állami vállalatok és a szakszervezetek között a nemrégiben létrehozott Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának részeként egy újabb, hosszú távra szóló bérrendezési programról. Az egyezség a vasutasok mellett az állami közműszektort, a Volánokat és a postát is érinti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×