INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 19. hétfő
Huba

bérmegállapodás

máv

béremelés

Aszófő, 2019. július 14. Az M62,194-es dízelmozdony továbbítja a Tekergő gyorsvonatot Aszófőnél 2019. július 13-án. A MÁV Start Zrt. a vasutasnap alkalmából nosztalgia-hétvégét rendezett a Balaton északi partján, a rendezvény során az ötven évnél idősebb, népszerű dízelmozdonyok vontatják a menetrendszerinti vonatokat. MTI/Máthé Zoltán

24 ezer dolgozó augusztustól már a megemelt fizetést kapja

Infostart

Megállapodást született, járulékcsökkentésből fejleszti a béreket az állami társaság.

Évközi bérfejlesztéstől született megállapodás a MÁV-nál, a lépés mintegy 24 ezer munkavállalót érint – tudta meg a Magyar Nemzet. Ennek forrása a szociális hozzájárulási adó csökkentése. A lépés mintegy 1,8 milliárd forintot jelent a MÁV-nál. A vasúttársaság javaslatára a kormány is rábólintott, aminek alapján augusztustól már a megemelt fizetést kapja a MÁV-csoport dolgozóinak közel kétharmada.

A béremelésben olyan munkakörök munkavállalói részesülnek, mint például a forgalmi szolgálattevők, az elegyrendezők, a vezető jegyvizsgálók, a járműszerelők, a vonalgondozók, valamint a mozdonyvezetők. A megállapodás szerinti béremelés a betöltött munkakör függvényében átlagosan

bruttó öt- és húszezer forint közötti összeg.

A megemelt bér először a szeptemberi bérfizetési napon érkezik meg a számlákra.

A keresetrendezést a vasúttársaság a 2017-ben kötött hosszú távú, idei évre átlagosan ötszázalékos emelésen felül hajtja végre.

Ezen felül várhatóan ősszel kezdődnek tárgyalások az állami vállalatok és a szakszervezetek között a nemrégiben létrehozott Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának részeként egy újabb, hosszú távra szóló bérrendezési programról. Az egyezség a vasutasok mellett az állami közműszektort, a Volánokat és a postát is érinti.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018