Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Nyitókép: Pixabay

Hatalmasat lendült az ipari termelés egy év alatt

A KSH friss közlése szerint 8,0 százalék a bűvös szám, ami 21 havi rekordnak számít. Ebből egy százalékot az utolsó hónap produkált.

Márciusban 8,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatással kiigazított adat szerint egyaránt - jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ipari termelés márciusi növekedése 21 havi rekordnak számít, legutóbb 2017 májusában regisztrált ennél nagyobb emelkedést a KSH.

Az előző hónaphoz képest 1,0 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelés.

Az első negyedévben 6,2 százalékkal nőtt az ipar kibocsátása a múlt év azonos időszakához mérve.

A KSH jelentése szerint

a legnagyobb súlyú járműgyártásban gyorsult, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában kissé lassult a növekedés üteme.

Februárban a járműgyártás termelése 10,0, a számítástechnikai és elektronikai termékek termelése 11,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlagtól elmaradó mértékben emelkedett, tette hozzá a KSH. Az élelmiszeripari termelés éves növekedési üteme tavaly február óta meg sem közelítette a 8,0 százalékot.

Az ipari termelés részletes márciusi adatait jövő kedden, május 14-én közli második becslése alapján a KSH.

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×