INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

brexit

british midland regional

csődeljárás

Dover, 2018. július 31.A Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése, azaz a Brexit által inspirált falfestmény egy doveri házfalon 2018. július 31-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Máris belebukott a brexitbe egy patinás cég

Infostart / MTI

Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait.

A cég szombat este a honlapján jelentette be döntését, melyet állítása szerint részben a Nagy-Britannia uniós kiválása körüli bizonytalanság miatt kényszerült meghozni.

A légitársaság tizenhét repülőgépet üzemeltetett és huszonöt európai városba indított járatokat. Tavaly 522 ezer utast szállított 29 ezer járaton.

A Flybmi-ügyfeleket felkérték, hogy a megvásárolt repülőjegyek árának visszatérítése érdekében vegyék fel a kapcsolatot a hitelkártyáikat kibocsájtó pénzintézetekkel, az utazási irodákkal, illetve a Flybmi partner-légitársaságaival.

A Flybmi egy sor okot hozott fel tevékenységének beszüntetésére. A légiközlekedési ágazatban tapasztalható általános nehézségek, a megnövekedett kerozin- és szén-dioxid-kibocsátási költségek mellett a vállalat hangsúlyozta, hogy

az Egyesült Királyság március végén esedékes uniós kiválása okozta bizonytalanság miatt több olyan szerződéstől is elesett, amelyek jövedelmezőnek ígérkeztek.

A légitársaság összesen 376 dolgozót foglalkoztat Nagy-Britanniában, Németországban, Svédországban és Belgiumban.

"Őszintén sajnáljuk, hogy ez az egyetlen járható út maradt számunkra, de különösen a Brexit okozta kihívások leküzdhetetlennek bizonyultak számunkra" - közölte a vállalat.

Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018