eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Betonozás a felső szinten a Dóczy Lakópark építésén. A debreceni Hunép Universal cégcsoport saját beruházásban és kivitelezéssel építi a lakóparkot, amiben 224 lakásos három tömbből álló épületegyüttes készül. Szakmai és pénzügyi előrejelzések szerint idén tovább folytatódik az építőipar termelésének, 2016 őszétől tapasztalható növekedése. Az várható, hogy az ágazatot a magánberuházások és a lakásépítés lendíti tovább.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Elképesztő adat a budapesti ingatlanpiacról

2019-ben 13 500 új lakás átadása várható Budapesten. Egyre több lakóingtlan-beruházás zajlik a fővárosi külső városrészeiben is.

Hatezer-négyszáz lakás épülhetett meg 2018-ban és nyolcezer-négyszázat adtak el Budapesten társasházi lakásból, ez a 2007-2008 óta tartó időszakban rekord, a fejlődő tendencia pedig nem áll meg, 13.500 társasházi lakás átadása várható 2019-ben a fővárosban - tudta meg az InfoRádió Valkó Dávidtól, az OTP Ingatlanpont vezető elemzőjétől.

"A legutóbbi áfamódosítás, ami 2013-ig kihúzza az 5 százalékos áfát azon projektek esetében, amik építési engedéllyel rendelkeztek 2018-ig, azt hozza magával, hogy

2020-ra is áthúzódik ez a nagymértékű lakásátadás"

- tette hozzá.

Tradicionálisan a XIII. kerület viszi a prímet, a 13.500-ból 4300 lakást itt adnak át, dobogós még a XI. és a IX. kerület.

Olyan kerületek is felkerültek erre a térképre Valkó szerint, amelyekben eddig nem nagyon zajlott nagy volumenű ingatlanberuházás, ilyenek a IV. kerület és a nagy visszatérők: a III., X., XIV., XIX. kerületek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×