eur:
386.79
usd:
363.37
bux:
56018.57
2023. szeptember 22. péntek Móric
Együtt a három gyerekes debreceni Szabó család az épülő házba:, balról Patrik, Hanna, az anyuka: Oktávia, az apa: Szabó István és Zsombor. A család 40 százalékos önerővel és CSOK támogatással házat épít a városszéli Huszti Lakóparkban. A 170 négyzetméteres, két szintes épületben a három gyerek saját szobát kap. Azt tervezik, hogy nyolc hónapos kivitelezés után a 2016-os karácsonyt új otthonukban tölthetik. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Végleges M0-s nyomvonal: tülekedés várható a legjobb ingatlanokért

Már az M0-s körbe zárásának bejelentése előtt is ötödével drágultak az ingatlanok Budapest északnyugati agglomerációjában. Íme a településlista, ahol talán most még érdemes nézelődni.

Átalakíthatja a Pest és Komárom-Esztergom megyei ingatlanpiacot a fővárosból kiköltözők miatt az M0-s befejező szakaszának újonnan napvilágot látott nyomvonala - írja a Világgazdaság; új települések iránt nőhet meg az érdeklődés. Ismert, nem a korábban szóba került, budai természetvédelmi területeken keresztülhaladó, drágán megvalósítható, de rövidebb nyomvonalon zárul be a fővárost elkerülő új gyűrű, hanem - egy múlt év végi kormányhatározat szerint - egy kétszer két sávos, M100-asra keresztelt gyorsforgalmi út haladna Bicskétől Esztergom irányába, majd az M10-es jön az északnyugati végpontból visszafelé, Kesztölc és Nyugat-Buda felé, majd az M0-s északi (jelenlegi) végpontjába érkezne a 10-es és a 11-es főút összekötésével.

Az új nyomvonallal a budapesti agglomeráció északnyugati irányba terjeszkedhet

- Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint. Az érintett települések, például Zsámbék és a környéki falvak felértékelődhetnek, és ez a négyzetméterárakban is megjelenhet.

Az elkerülő körgyűrűvel a főváros bizonyos pontjai és az autópálya akár 10-20 perccel gyorsabban is elérhetővé válik.

Az eredeti tervek szerint Üröm, Solymár, Nagykovácsi és Budakeszi településeken, illetve a II. és III. kerület északi részén lakók jártak volna a legjobban az M0-s körgyűrű bezáródásával,

az új verzió szerint viszont Tinnye, Tök, Perbál, Gyermely, Máriahalom, Szomor, Csolnok, Leányvár, Dág, Kesztölc, Piliscsév, Piliscsaba, Pilisszentkereszt és Pilisjászfalu.

Az új nyomvonal révén Esztergom és Dorog autópálya-csatlakozása megoldhatóvá válik, ez pedig a két város fejlődése szempontjából nagy lehetőségeket nyit meg, Váchoz hasonló átalakuláson mehetnek keresztül, így az ingatlanjaik is jelentősen felértékelődhetnek Balogh László szerint.

A cikk készítésekor megkeresett Duna House ingatlaniroda Leányvár, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Tinnye, Perbál "közelebb kerülését" várja Budapesthez. Már az elmúlt egy évben is 20 százalékos növekedést mutattak a terület ingatlanárai.

A Megyeri híd mindkét oldalán beruházásra alkalmas területek nyílhatnak meg a cikk szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
Pengeélen táncol Kijev, ukrán páncélosok hatoltak át a zaporizzsjai védelmi vonalakon - Háborús híreink pénteken

Pengeélen táncol Kijev, ukrán páncélosok hatoltak át a zaporizzsjai védelmi vonalakon - Háborús híreink pénteken

Csúnyán összeveszett az ukrán gabonán Lengyelország és Ukrajna, Varsó a fegyverszállítmányok leállítását is belengette, de mindkét fél igyekszik tárgyalásokkal rendezni a helyzetet. Zelenszkij az Egyesült Álamokban lobbizik fegyverekért, Biden egy 325 millió dolláros csomagot jelentett be, mely már az Abrams harckocsikat is tartalmazza. Folytatódik a távolsági harcászat is: Moszkva az ukrán városokat lövi, Kijev a krími reptereket. Az ukrán 82. rohamdandár nyugati páncélosai elkezdték kiszélesíteni a déli fronton ütött rést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×