eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Kisalföld

Sztrájkol 40 bérszámfejtő a Tescónál

A januári bérek kifizetése is veszélybe kerülhet.

A Tesco új közép-európai szolgáltató központját Budapesten hozzák létre valamikor a nyár folyamán, és emiatt elküldik a győri iroda bérszámfejtőit. A Tesco-iroda 40, bérszámfejtést végző dolgozója szerda reggel nyolc órakor határozatlan idejű sztrájkot kezdett (a pénzügy 60 munkatársa rendben felvette a munkát).

„Kaptunk egy ajánlatot, amely elfogadhatatlan volt a számunkra, ezért kilátásba helyzetük a sztrájkot. Három nap tárgyalás után a következő ajánlatuk ugyanaz volt pepitában. Ezek után elkezdtük a sztrájkot" - mondták szerda reggel a győri Tesco-iroda bejárata előtt ácsorgó dolgozók a Kisalföld tudósítása szerint.

„Hasonló elbocsátásoknál az ilyen nagyságrendű cégeknél 12 hónapot szoktak pluszban kifizetni a dolgozóknak, nekünk a Tesco két és fél hónapot kínál; mi öt hónapnyit szeretnénk"- mondta Zaveczkiné Nagy Mónika, a sztrájkbizottság vezetője. Arról is beszámolt, hogy szóba került, hogy a cég megvizsgálja, tudnának-e a dolgozók naponta ingázni Győr és a fővárosi Váci út között. „Irreális megoldás, négy-négy és fél óra utazás lenne naponta" - fejtette ki a bérszámfejtők álláspontját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×