eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Budapestre aranykor köszönt - ingatlanpiaci tekintetben

Most van lehetőség az ingatlanszakmának alkotni, akár a következő évtizedekre is meghatározni ezt a várost; szinte minden szegmensre, ingatlantermékre igény van, legyen az lakás, ipari, szállodai, kereskedelmi, irodai egység – hangzott el a Portfolio szakmai tanácskozásán.

Bizonytalan világban élünk, de nagyon fontos leszögezni, hogy ennek ellenére az ingatlanpiac helyzete biztató – kezdte a Portfolio ingatlankonferenciáján nyitóbeszédét az R.I.C.S. Nemzetközi ingatlanakkreditációs szervezet magyarországi elnöke. Noah Steinberg a csütörtöki tanácskozáson hangsúlyozta: jelenleg konjunktúra van, tehát az ország gazdasága növekszik és központi akarat is van Budapest fejlesztése érdekében, ami kedvező végkimenetellel kecsegtet - tette hozzá.

"Egyfajta aranykorba értünk, ahol van lehetőség az ingatlanszakmának alkotni, és a következő időszakra, évtizedekre meghatározni ezt a várost. Ez egy óriási lehetőség! Ha megnézzük, szinte minden szegmensre, minden ingatlantermékre igény van, legyen lakás, legyen ipari, szállodai, kereskedelmi, irodai egység" - fogalmazott Noah Steinberg.

A szakmai szervezet magyarországi elnöke úgy folytatta, hogy

a terület idei tranzakciós értéke várhatóan mintegy 1,7 milliárd eurót érhet el,

ráadásul ennek 58 százaléka magyar szakmai befektetőkhöz köthető, ami biztonságot ad. Szerinte historikusan nézve nem kiugrásszerű a mostani ingatlanpiaci növekedés, de természetes, hogy ha valahol egy ideig nem épül semmi, akkor minden javulás ugrásszerűnek tűnik.

Végül beszélt arról is, hogy

a jelenlegi piaci helyzet nagy lehetőséget jelent, ami viszont nagy felelősséggel is jár, ezért alapvetőnek kell lennie az ingatlan szakmában a tisztességnek és a szakmaiságnak.

Figyelmeztetett, az ingatlanpiacon hiába versengenek egymással a piaci szereplők, a közös érdek mégis csak az, hogy mindenki sikeres lehessen - zárta felszólalását Noah Steinberg.

A Portfolio konferenciáját 14. alkalommal rendezték meg ismét több száz fő részvételével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×