eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Takács Ernő: a magyar ingatlanpiac elérte a válság előtti csúcsot

A kereskedelmi ingatlanok, az irodaházak, az ipari- és szállodaingatlanok határozzák meg a magyar ingatlanpiacot, és hasonló tendencia figyelhető meg a nemzetközi piacon is – mondta az InfoRádióban Takács Ernő, az Ingatlanfeljesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Három bevásárlóközpontot is értékesítettek idén Magyarországon, ami csaknem 750 millió eurós tranzakciós volument mutatott – mondta az Arénában Takács Ernő. Év végiéig várhatóan 1,7 milliárd eurós lesz az összpiaci forgalom.

A magyarországi irodapiacot a Budapest-központúság jellemzi

– tette hozzá az Ingatlanfeljesztői Kerekasztal Egyesület elnöke. Elmondása szerint most kezdi elérni a piac a válság előtti csúcsokat.

„Most kezd ugyanabba a nagyságba emelkedni az irodafejlesztések száma” – emelte ki a szakember, aki szerint ennek egyrészt az az oka, hogy rengeteg befektető érdeklődik A-kategóriás, modern irodaház iránt, másrészt egyre bővülnek a vállalkozások hazánkban.

A főváros legsikeresebb irodafejlesztési helyszíne a Váci úti folyosó

– mondta Takács Ernő. A dél-budai terület – a Szerémi és a Budafoki út környéke – szintén népszerű fejlesztési terület, de a belvárosi irodapiac is virágkorát éli, itt érhetők el a legmagasabb bérleti díjak, ami azt jelenti, hogy akár 26 eurós négyzetméterenkénti bérleti díj bevételt is realizálhatnak a befektetők.

Takács Ernő arról is beszélt, hogy a lakófejlesztések akkor indultak meg, amikor 27 százalékról 5 százalékra szállították le az áfát. Az elnök kiemelte: három évvel ezelőtt 8 ezer lakás épült, idén 18, jövőre pedig 25 ezer új lakóingatlant fognak átadni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×