eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Ezek a tényezők mozgatják a Budapesthez közeli települések ingatlanárait

Mintegy 50-70 százalékkal olcsóbban lehet lakást vagy házat bérelni Budapest agglomerációjában, mint a főváros központi kerületeiben - derül ki az Otthontérkép adataiból.

A külső, de még inkább a belső fővárosi kerületekhez képest sokkalta, akár 50-70 százalékkal is olcsóbban lehet bérelt lakáshoz jutni Budapest agglomerációjában, a különbség azonban csökken. Ennek okairól Mester Nándor, az Otthontérkép.hu vezető elemzője beszélt az InfoRádiónak.

"Egyrészt erős a Budapestről való kiáramlás, különösen azon települések felé, ahonnan jó a közlekedés

és az ellátás, ha tehát egy belvárosi lakást bérlünk valahol, az körülbelül annyiba kerül, mint egy családi ház bérlése valahol az agglomerációban" - mondta Mester Nándor.

Az agglomerációs értéknövekedés másik lába, hogy

a keleti, délkeleti megyékből igen erős ide az elvándorlás, tehát "két oldalról is hízik az agglomeráció", például Érd, Törökbálint, Dunakeszi, Gyál, Gyömrő és Vecsés.

Mivel a kereslet növekszik, a szakember szerint az árak is közeledni fognak a budapestiekhez. Mester Nándor szerint ettől függetlenül mindenkinek fontos figyelembe venni azt, hogy milyen terheket vállal, ha kiköltözik az agglomerációba.

"Közlekedés, iskolák, óvodák, vásárlás, kulturális lehetőségek, ezekkel mind számolni kell" - hívta fel a figyelmet a döntés mérlegelésekor fontos szempontokra a szakember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×