INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

napelem

befektetés

haszon

energiahatékonyság

Hasznot is termelhet a lakossági napelem

Hasznot is termelhet a lakossági napelem

Befektetésnek is jó a háztartási napelem-rendszer kiépítése - mondta Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke az Inforádió Energia Világ című műsorában. A minap ugyanis Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára jelezte: a kormány célja, hogy a ciklus végére két-háromszorosára növekedjen a háztartási méretű kiserőművek beépített napelemes kapacitása.

Jelenleg közel húszezer háztartásban van napelemes rendszer, ezek teljesítménye átlagosan 8,7 kilowatt. A lakosági és a kisvállalati szektor folyamatosan bővül, minden évben hozzávetőlegesen 10 ezer háztartással bővül ez a szegmens - mondta Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke.

A napelemes rendszerek megtérülése elég jó, ezért a szakember szerint mindenki számára élhető alternatíva, hogy

a villanyszámla helyett inkább a napelemes rendszert fizesse, főleg, hogy most 0%-os hitelek rendelkezésre állnak akár a kkv szektornak, akár a lakossági piacnak"

- hangsúlyozta Kiss Ernő.

Nyolc-tíz év

A Napkollektor Szövetség elnöke szerint olyan mértékben csökkentek a napelemes berendezések árai, hogy Magyarországon egy átlagos család, illetve kisvállalat számára nyolc-tíz év alatt térül meg egy napelemes rendszer.

"Mivel egy ilyen rendszer élettartama 30-40 év, ezért ez a megtérülés rendkívüli kedvező, és rendkívüli befektetés is, ha valakinek van megtakarítása,

hiszen ha tízéves megtérüléssel számolunk, az 10% hasznot jelent, nyolc évnél pedig 12,5% is kijön, ami pénzügyi befektetésnek is kiváló, különösen ha tudjuk, hogy a napelemes rendszer 30-40 éven keresztül fogja termelni a befektetők számára a hasznot" - vélekedett.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Befektetésnek is jó a napelem
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018