eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

IMF: a készenléti megállapodásról szóló tárgyalásokat felfüggesztették

Felfüggesztették a tárgyalásokat Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap között a készenléti megállapodásról - jelentette be az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.

Gerry Rice emlékeztetett arra, hogy 2012 elején a felek olyan intézkedésekről tárgyaltak, amelyekkel Budapest egy készenléti megállapodáshoz jutott volna. Hozzátette: ezt a magyar kormány elővigyázatossági hitelkeretként kezelte volna.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben azt mondta: az IMF visszautasította a rugalmas hitelkeretre vonatkozó magyar igényt, mindenképpen kölcsönt akart folyósítani, erre azonban Magyarországnak nincs szüksége.

Az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója arról is beszélt, hogy az elmúlt egy évben egy program támogatásáról tárgyaltak, arról, hogy elő tudják-e mozdítani azt egy készenléti megállapodással. Gerry Rice hozzátette: ez olyan eszköz, amelyet olyan országokra formáztak, amelyeknek a Magyarországéhoz hasonló igényei vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×