eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mégsem indítanak kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen

Mégsem indítanak kötelezettségszegési eljárást csütörtökön Magyarország ellen a banki tranzakciós adó miatt - mondta el a Bruxinfó brüsszeli munkatársa. Nagy Tamás hozzátette: európai bizottsági forrásaik szerint mindez nem jelenti azt, hogy az ügy lekerült a biztosok tanácsának napirendjéről.

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem indítanak kötelezettségszegési eljárást csütörtökön Magyarország ellen a banki tranzakciós illeték miatt - mondta az InfoRádió kérdésére a Bruxinfó brüsszeli munkatársa.

Nagy Tamás hozzátette: európai bizottsági forrásaik szerint mindez nem jelenti azt, hogy az ügy lekerült a biztosok tanácsának napirendjéről.

A tranzakciós illetékkel önmagában nem lenne probléma, egy hasonló adónemet maga az európai bizottság is néhány hónappal ezelőtt. Az Európai Központi Banknak az nem tetszett, hogy a magyar kormány az MNB egyes tranzakcióira is kiterjesztené az adó hatályát.

A brüsszeli források szerint nincs közvetlen összefüggés a folyamatban lévő IMF-hiteltárgyalás és a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatos fenntartás között. Azt viszont elismerték, hogy technikai szempontból a két téma között van kapcsolat.

Arra mindenesetre számítani lehet, hogy a magyar jegybank függetlenségének kérdése kulcsfontosságú lesz a tárgyalásokon, ha azok elindulnak - jelezte Nagy Tamás.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×