eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Etikai kódexet írtak alá a fuvarozók és az utazásszervezők

A konfliktusmentes együttműködés elősegítésére, a szolgáltatási színvonal emelésére etikai kódexet írt alá a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége.

Molnár Gabriella, a MUISZ elnöke az aláírás kapcsán hangsúlyozta, hogy a dokumentum az alapvető üzleti etikai normák lefektetésével iránymutatást ad az együttműködéshez.

Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára példaértékűnek nevezte az etikai kódex létrejöttét két piaci üzleti szereplő együttműködésére.

Az aláírók tájékoztatása szerint a megkötött szerződésekkel kapcsolatban felmerülő ellentétek megoldására a NiT Hungary és MUISZ békéltető testületként közös eseti munkabizottságot hoz létre, amely ajánlásokkal segíti elkerülni azt, hogy egyes esetek bírósági szakaszba jussanak.

A felek többi között rögzítették azt is, hogy a megbízási szerződések nem teljesítéséből fakadó konfliktusok elkerülésére megrendelés- és személyszállítási szerződés mintákat adnak közre.

Dittel Gábor hangsúlyozta, hogy az autóbuszos személyszállító vállalkozások számára az üzemanyag ár alakulása egyre inkább kiszámíthatatlan, ezért a két szervezet rögzítette, hogy indexálást végeznek évente egyszer az üzemanyagár nagykereskedelmi listaárának figyelembe vételével. Az idén először a 2011. június végén adják közre azt az indexszámot, amelyet ajánlanak figyelembe venni a következő idegenforgalmi szezon szerződéseinél.

Molnár Gabriella kiemelte, hogy az etika kódex közreadásával szeretnék elérni, hogy mindkét fél jogkövető magatartás mellett dolgozzon.

Az aláíró felek hangsúlyozták, hogy az etika kódex betartása az utasok számára is pozitív hatással lesz.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×