eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Rontotta hét magyar bank hitel- és betéti besorolását a Moody`s

Rontotta hét magyar kereskedelmi bank hitel- és betéti besorolását a Moody`s. A lépésre azért volt szükség, hogy a bankok értékelését összhangba hozzák Magyarország deviza- és forintadósi besorolásainak tegnapi visszaminősítésével.

A Moody`s döntése az OTP Bank, a OTP Jelzálogbank, a K&H Bank, az MKB Bank, az Erste Bank Hungary, az MFB és a Budapest Bank besorolását érinti. Az FHB besorolásai maradtak. A hitelminősítő intézet hangsúlyozta, hogy a bankok pénzügyi erejére vonatkozó besorolásai nem változtak.

A Moody's hétfőn egyszerre két fokozattal, a befektetésre ajánlott kategória alsó határára minősítette vissza Magyarország deviza- és forintadósi besorolásait. A döntést az ország költségvetési helyzetének hosszú távú fenntarthatóságával kapcsolatos növekvő aggodalmakkal indokolták. Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elhamarkodottnak nevezte a döntést.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×