eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Olajos Péter a zöld gazdaság fejlesztéséről tárgyalt Kínában

Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztési és klímapolitikai helyettes államtitkár szerdán részt vett a Kínai Nemzetközi Zöldipari Expo megnyitóján, majd beszédet mondott a rendezvényen tartott konferencián, Pekingben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A helyettes államtitkár delegációvezetőként egy magyar üzletemberekből álló küldöttség a kormányzatot képviselő tagjaként érkezett Kínába.

A látogatás célja az volt, hogy bemutassa a kínai üzleti élet képviselőinek a magyarországi és közép-kelet európai régió nyújtotta gazdasági és befektetési lehetőségeket, hangsúlyt fektetve a zöld iparhoz kapcsolódó beruházási potenciálokra.

A több napos látogatáson Olajos Péter a kínai üzletemberek delegációja mellett több energetikai szakemberrel, a megújuló energiaforrások terjedését ösztönző szakmai szervezetek vezetőivel és nemzetközi szervezetek helyi képviselőivel is találkozik - olvasható a közleményben.

A zöldgazdaság-fejlesztési konferencián tartott beszédében Olajos Péter hangsúlyozta: a találkozók eredményeképpen várhatóan szorosabb együttműködés alakul ki a kínai és magyar partnerek között. Jó látni, hogy magyar cégek miképp segítenek Kínában Shenzhen város ivóvíz- és szennyvízgazdálkodási, valamint környezeti problémáinak megoldásában, amely által egyben Kína legnagyobb környezetvédelmi profilú tanácsadó cégei lettek - idézi a közlemény a helyettes államtitkárt.

A két ország együttműködési területeiről szólva elmondta: Magyarországnak nagy tapasztalatai vannak az épületenergetika területén. A kínai építési szektor ezeket jól hasznosíthatná, hiszen a hasonló történelmi előzményeknek köszönhetően mindkét országban rengeteg rossz hatásfokú panel-épület épült.

Az újonnan megválasztott magyar kormány hamarosan útjára indítja nagyszabású épületfelújítási programját, mert az épületek energetikai modernizációjával a primer energiafogyasztás 30-40 százalékkal is csökkenthető - emelete ki beszédében Olajos Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×