eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

22 százalékkal nőtt az Egis profitja

Huszonkét százalékkal 16,78 milliárd forintra nőtt a szeptemberben zárult üzleti évben az Egis Gyógyszergyár Nyrt. konszolidált adózott nyeresége, míg az árbevétel 2,4 százalékkal 118,92 milliárd forintra emelkedett - közölte az Egis a BÉT honlapján.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült nem auditált beszámoló szerint az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 1.766 forintról 2.156 forintra nőtt.

A negyedik negyedévben - július-szeptemberben - az árbevétel 23,2 százalékkal 32,43 milliárd forintra bővült, az adózott nyereség pedig 2,8 milliárd forint volt, szemben az előző üzleti év negyedik negyedévében elért 531 millió forinttal. A Portfolio.hu által megkérdezett elemzők a negyedik negyedévben pontosan 2,8 milliárd forint nettó nyereséget prognosztizáltak.

Az Egis a gyorsjelentésben megjegyzi, hogy jelentősen, éves összehasonlításban 27 százalékkal 32,7 millió dollárra nőtt az orosz kivitel az üzleti év negyedik negyedévében. Ez a mintegy 2 millió dollár értékben teljesített előszállításoknak is köszönhető, amire az Oroszországban szeptember elsején hatályba lépett változtatások miatt volt szükség.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×