eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

MNB: alig változott a bankrendszer szabad likviditása

Alig változott a bankrendszer szabad likviditása júliusban az előző hónaphoz képest, a kéthetes MNB kötvény átlagállománya csökkent, míg a hitelintézetek jegybankkal szembeni devizacsere kötelezettségeinek, és a hitelintézetek jegybanknál elhelyezett egynapos betéteinek átlagállománya nőtt - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank a júliusi előzetes adatok alapján.

A forgalomban lévő készpénz a júniusi 2.302,7 milliárd forintról júliusban 2.330,6 forintra nőtt, míg a hitelintézetek egynapos betétei a júniusi 244,2 milliárd forintról 287,1 milliárd forintra emelkedtek.

A hitelintézetek bankszámláinak állománya a június óta 4,5 milliárd forinttal 360,1 milliárd forintra nőtt júliusban. A bankrendszer MNB-nél vezetett bankszámláinak átlagos egyenlege kis mértékben tért el a tartalékkötelezettség összegétől, júliusban a túltartalékolás mértéke 0,9 milliárd forint volt. Júniusban 4,4 milliárd forint volt a túltartalékolás.

A kéthetes MNB kötvény állománya 292,9 milliárd forinttal 3.767,7 milliárd forintra mérséklődött.

A központi kormányzat betétei egy hónap alatt 20,1 milliárd forinttal 1449,1 milliárd forintra emelkedtek júniusban.

A külföldi kötelezettségek 218,1 milliárd forinttal 1.373,3 milliárd forintra, míg eszköz oldalon a külföldi követelések állománya 116,3 milliárd forinttal 10.188,1 milliárd forintra nőtt júniusról júliusra az előzetes adatok szerint.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×