eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Több 10 ezer pénzügyi állás szűnik meg Európában

Az idén és jövőre még több tízezer állás szűnhet meg az Európai Unióban, a pénzügyi szolgáltatási szektorában, de 2011-től kilábalás kezdődhet, és 2013-ig már több új munkahely létesül az ágazatban, mint amennyi az idén és jövőre megszűnik.

A londoni City pénzügyi központjának irányító testülete által kedden kiadott éves jelentése szerint az idén 84 ezer, jövőre ötezer állás szűnik meg a 27 tagú Európai Unió pénzügyi szektorában, amely tavaly átlagosan 1,359 millió főt foglalkoztatott.

A City of London Corporation megbízásából készült idei jelentés szerint Magyarország az uniós pénzügyi szolgáltatási piacon 0,1 százalékos, a piacvezető Nagy-Britannia ugyanakkor több mint 36 százalékos súllyal van jelen.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×