eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Sokat buktak a magyar milliárdosok, de Csányi úgy látja: jól áll

Vagyonuk negyedét veszítették el a leggazdagabb magyarok, tavalyhoz képest 379 milliárd forinttal kevesebb a 100 leggazdagabb magyar vagyona - derült ki a Napi Gazdaság 100 leggazdagabb című 2009-es kiadványából. Szakonyi Péter, a lap szerkesztője azt mondta: párhuzamosan a világgazdasági tendenciákkal a pénzpiacon tevékenykedők veszítették a legtöbbet.

Egy év alatt jelentős összeget veszítettek el vagyonukból a magyar milliárdosok: a Napi Gazdaság számítása szerint 379 milliárdot tesz ki az összeg. Ez ugyan hatalmas veszteség, de a külföldi gazdagok sokkal nagyobbat veszítettek - mondta az InfoRádiónak a 100 leggazdagabb című kiadvány szerkesztője.

Szakonyi Péter hozzátette: a legtöbb orosz milliárdos egy év alatt vagyona 80-90 százalékát is elveszítte, éppen ezért ők boldogan kiegyeznének magyar társaik veszteségeivel.

A listából kiderül: a legnagyobbat Demján Sándor bukott, aki a tavalyi 300 milliárdos vagyonának több mint felével,  160 milliárd forinttal lett szegényebb, de még így is meg tudta őrizni első helyét.

A nemzetközi trendeknek megfelelően azok veszítették a legtöbbet, akik tőzsdei cégekbe forgatták pénzüket, de nagy veszteséget könyvelhetett el az is, aki külföldi ingatlanalapokba fektetett - mondta  Szakonyi Péter.

Csányi Sándor sokat veszített, de jól áll


A tavalyi listán Csányi Sándor még a második helyen állt, idén azonban a hatodikra csúszott vissza: egy év alatt vagyonának kétharmadától kellett megválnia.

Az OTP elnök-vezérigazgatója korábban az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: befektetései a válság ellenére jól állnak. Bár a forint erőssége sok gondot okozott az exportáló vállalatoknak, mint például a Picknek, a gyengülő forint azonban már sokat segített.

Hozzátette: a fogyasztás visszaesőben van az exportpiacokon, de a Pick jól áll, és további fejlesztéseket terveznek a vállalatnál. Mint fogalmazott, az élelmiszeripari és agrárcégei rendben lesznek.

Hanganyag: Panulin Ildikó, Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×