eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bogsch: Nehéz, de sikeres évet zárt a Richter

Részvényenként 590 forint osztalék kifizetéséről döntött a Richter keddi éves közgyűlése. Bogsch Erik, a gyógyszergyár vezérigazgatója elmondta: a közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot többek között saját részvények vásárlására az alaptőke 10 százalékáig.

Nehéz, de sikeres év volt a 2008-as a Richter számára - értékelt az InfoRádiónak a cég vezérigazgatója az éves közgyűlés után. Bogsch Erik kifejtette: az üzleti eredményben sikerült elérni ugyanazt, mint 2007-ben, míg a pénzügyi eredmények valamelyest javultak.

A társaság 590 forint osztalékot fizet részvényenként. A gyógyszergyár vezérigazgatója szerint fontos, hogy kiszámíthatóságot és stabilitást sugározzanak a befektetők és részvényesek felé, így 1994 óta minden évben a nyereség 25 százalékát fizetik ki osztalékként.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények vásárlására az alaptőke 10 százalékáig. Bogsch Erik közölte, egyelőre nem tudni, hogy fognak-e élni ezzel a lehetőséggel. A közgyűlésen kérték a 25 százalékos szavazati korlát megerősítését a stabilitás biztosítása érdekében - tette hozzá.

A cég vezérigazgatója hangsúlyozta: bíznak abban, hogy marad állami tulajdonban az a 25 százaléknyi Richter-kötvény, amely idén jár le az állami kötvényprogram keretében. Ha ez a részvénycsomag tőzsdére kerül, az nagyobb lehetőséget adna az ellenséges felvásárlásra, mint amekkora erre az esély a mostani stabil tulajdonosi helyzetben - emelte ki.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×