eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Egyre több felsőkategóriás éttermet vásárolnak fel ukránok Budapesten

A Dunántúlon viszonylag olcsón lehet fejlesztési területhez, korszerű gépekhez, jól képzett munkaerőhöz s nem utolsósorban piachoz jutni. Osztrák minta alapján dolgozták ki Magyarországra vonatkozóan a bérlakás rendszer sarokpontjait. Szemlézés a gazdasági lapokból.

A Napi Gazdaság címoldalán közli: a gazdasági válság a még talpon maradó vállalkozásoknak új lehetőséget kínál: a Dunántúlon az elmúlt hónapokban csaknem négyszáz cégfelvásárlást jegyeztek fel. A lehetőség vonzó: viszonylag olcsón lehet fejlesztési területhez, korszerű gépekhez, jól képzett munkaerőhöz s nem utolsósorban piachoz jutni a cégvásárlásba belevágóknak.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy Budapesten egyre több, elsősorban felsőkategóriás étterem kerül ukrán üzletemberek tulajdonába, akik Magyarországra mentik a pénzüket; a Világgazdaság úgy tudja, a fővárosban eddig nyolc-tíz luxuséttermet vettek meg ukránok.

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület ügyvezetőjével közöl interjút a portfolio.hu. Maráczi Zsolt elmondta: az egyesület osztrák minta alapján dolgozta ki Magyarországra vonatkozóan a bérlakás rendszer sarokpontjait, mellyel nem csak olcsóbban lehetne fedél sokak feje felett, de a programnak köszönhetően jelentősen növekedne a lakásépítések száma is hazánkban. Ez utóbbira azért is lenne szükség, mivel a már meglévő állomány megfelelő ütemben történő pótlása érdekében évente 42-55 ezer lakásnak kellene épülnie, ám a tavalyi hozzávetőleg 35 ezer után idén körülbelül csupán 15-20 ezer új lakóingatlan építése kezdődik el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×