eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68137.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Az unió nem hagyja, hogy csődbe menjünk

A Corvinus Egyetem professzora szerint az Európai Unió sosem hagyná, hogy csődbe menjen az egyik tagállama. Palánkai Tibor az InfoRádiónak azt mondta, az uniós tagság egyértelmű védőernyőt jelent Magyarországnak a válság idején.

Palánkai Tibor reméli, hogy a világban és Európában nem érvényesül a protekcionizmust, amelyet az unió országainak jó része sem nézi jó szemmel.

Rámutatott: az 1929 és 1933 közötti, valamint az 1973-as válság jellemzője volt, hogy az országok befordultak, csak a saját iparukat támogató lépésekkel próbálták megoldani a válságot. Jelenleg ez inkább Franciaországra jellemző, de mint mondta, az unió többi tagállamának vezetői "lehurrogják a francia elnököt".

Rámutatott arra is: az európai uniós tagság egyértelmű védőernyőt jelent az ország számára, a nemzetközi közösség ugyanis nem hagyja, hogy egy tagja csődbe menjen.

Bár egyre több szakember beszél Magyarország kapcsán államcsődről, a Corvinus Egyetem professzora arra hívta fel a figyelmet: egy brit hitelminősítő szerint ennek mindössze 5 százalék az esélye.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×