eur:
389.28
usd:
361.23
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Minimális pluszban nyitott a BUX

A Budapesti értéktőzsde irányadó indexe, a BUX 10.401 ponton, 47,5 pontos emelkedéssel nyitott - ez az előző napi záró értékhez képest 0,5 százalékos növekedést jelent.

A MOL részvényeinek értéke 0,3 százalékkal, 8.605 forintra csökkent.

Az OTP papírjainak ára 1,9 százalékkal, 1.845 forintra nőtt. A Magyar Telekom részvényei 1,3, a Richteré 0,3 százalékkal emelkedett, az Egisé nem változott.

Tőzsdenyitáskor egy euróért 301,64, egy dollárért 239,56 forintot kellett fizetni.

"Nem lesz diadalmenet"

Elemzők szerint továbbra is bizonytalan a közép-európai régió tőzsdeindexeinek alakulása, de az elmúlt napok zuhanásait követően megnőtt a lehetősége a pozitív korrekciónak, különösen az OTP árfolyamában.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője emlékeztetett rá, hogy a régió tőzsdéi az elmúlt napokban leszakadtak a nemzetközi trendektől, "ész nélkül estek".

Ennek ellenére nem zárta ki a további esést sem, de úgy vélte, hogy a veszteségre spekulálók pozícióik zárása, profitrealizálása megállíthatja az árfolyamok csökkenését. Különösen az OTP piacán, mivel a bankpapír az elmúlt néhány napban mintegy 25 százalékot veszített értékéből - tette hozzá. Trendfordulóra azonban az elemző nem számít, a hangulat továbbra sem kedvező.

Hasonlóan vélekedett Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője, aki szerint eljött a pozitív korrekció lehetősége az OTP piacán, a bankpapír akár jelentősebb mértékben, 10 százalék körül is erősödhet, egészen egy újabb, a bankszektort illető negatív hír megjelenéséig.

A következő félév azonban még nem lesz "diadalmenet" az OTP részvényeseinek - hívta fel a figyelmet. Úgy vélte: az OTP jelentősen túladott, és a közép-kelet-európai bankoknak vannak ugyan kockázataik, biztosan nő majd a hitelbedőlések aránya a vállalati és a lakossági területen is, de ezeket a piac már régebben beárazta. Úgy vélte, a megnyugvó forint árfolyam is támogathatja a részvénypiacot csütörtökön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×