eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megint drágább lesz a benzin

Négy forinttal drágul szerdától a benzin a hazai kutakon, a gázolaj ára nem változik - tudta meg a Portfolio.hu.

Szerdától 4 forinttal emeli a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát a MOL, miközben a gázolaj ára változatlan marad - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 239.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 241.9 forintért adja majd.

Az áremelkedés után a benzin literje átlagosan körülbelül 254-255 forint környékén mozog majd, a gázolaj literje pedig mintegy 256-257 forintba kerülhet.

A MOL lépése nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benzin majdnem 1 százalékot drágult a múlt héten, miközben a gázolaj ára 0,3 százalékot csökkent. A forintban mért áremelkedés a forint gyengülésének volt köszönhető, dollárban mérve mindkét üzemanyag tőzsdei jegyzésára csökkent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×