eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újabb hatalmas elbocsátás a hazai autóiparban

Csoportos létszámleépítés keretében 400 dolgozójától válik meg a Videoton Holdinghoz tartozó VT Autóelektronika Kft. - közölte a cég.

A közlemény szerint a 20 milliárd forintos árbevételével a legnagyobb magyar tulajdonú autóelektronikai vállalkozásnak számító cég a vevői jövő évi előrejelzéseihez igazítja a dolgozók létszámát.

A csoportos, több lépcsős létszámleépítést már bejelentette a jelenleg 1.300 dolgozót foglalkoztató vállalkozás az érdekképviseleteknek, illetve a munkaügyi központnak.

Az autóipari ágazatban a pénzügyi válság nyomán kialakult helyzet csak részben magyarázza ezt a lépést, egy az év végével kifutó projekt áll az intézkedés hátterében - olvasható a cég közleményében.

A VT Autóelektronika kilátásai ugyanakkor kedvezőek, több jelentős üzletkötés biztosítja közép- és hosszú távú eredményes működését - árnyalja a kedvezőtlen képet a közlemény.

A cég - a Videoton Holding Zrt. leányvállalataként - 1994 óta gyárt kizárólag az autóipar számára elektronikai kártyákat, elektromechanikai szerelvényeket, valamint komplett vezérlőket, modulokat.

A Suzuki nem sokkal korábban jelentette be, hogy a megrendelések drasztikus visszaesése miatt megválik 1200 dolgozójától.

A szakemberek többsége szerint Magyarországon az autóipart érinti a legkedvezőtlenebbül a világgazdasági válság.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×