eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

PM: az idén 6,4 százalékos lesz az infláció

A Pénzügyminisztérium (PM) azzal számol, hogy az idén az infláció a korábban várt 6,5 százalék helyett 6,4 százalék lesz - mondta Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Megismételte: a GDP várhatóan 1,8 százalékkal bővül az idén. Az államháztartás hiánya pedig GDP arányosan 3,4 százalékra csökken az idén és 2,9 százalékra jövőre.

Az idén a PM várakozási szerint az export a korábban prognosztizált 11,5 százalék helyett 7,6 százalékkal nő, a beruházások 4 százalék helyett 1 százalékkal bővülnek, miközben a lakossági fogyasztás a várakozásoknak lényegében megfelelően alakul, növekedése 1,2 százalék helyett 1,1 százalék lesz. A reálbér a várt 0,7 százalékkal szemben az idén 1,2 százalékkal nő.

Jövőre a PM 4,3 százalékos infláció helyett 3,9 százalékost valószínűsít. Az idén decemberre a tárca 5 százalékos inflációt, jövő decemberre pedig 3 százalékot vár.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×