eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az elemzők hétfőn nem várnak kamatváltoztatást

Az elemzők szerint hétfői ülésén nem változtatja meg a 8,50 százalékos irányadó kamatot a monetáris tanács. A citybeli elemzők visszatérő érvelése az, hogy kamatmozgatással most nem érhető el eredmény, az MNB elsődleges feladata a likviditási helyzet kezelése.

A Reuters legfrissebb felmérésében résztevők közül 13 elemző változatlan kamatszintet, két elemző 50 bázispontos kamatemelést vár a monetáris tanács hétfői ülésén. A szakértők szerint decemberig már nem változik a kamat, a jövő év végére viszont 7,50 százalékra csökken.

Az MTI által előzetesen kérdezett, illetve előrejelzéseikben szemlézett kilenc nagy londoni befektetési bank térségi szakértői közül - alapeseti prognózisként - egy sem vár kamatmódosítást hétfőre. Ugyanakkor teljes bizonyossággal nem zárják ki az esetleges szigorítást.

A citybeli elemzők visszatérő érvelése az, hogy kamatmozgatással most nem érhető el eredmény, az MNB elsődleges feladata a likviditási helyzet kezelése.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×