eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Budapest jobb hely, mint Prága és Róma

Az egyik nagy bankkártya-szövetség összeállította a világ ötven legnagyobb üzleti központjának listáján. London megelőzi New Yorkot, a 40. Budapest pedig lekörözte Prágát és Rómát.

A MasterCard listájának összeállításakor - a pénzügyi forgalom mellett - olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a politikai és szabályozási környezet, a gazdaság stabilitása, az üzletmenet egyszerűsége és az információk elérhetősége.

New York - amely a pénzforgalmi adatok alapján győzött volna - azért maradt le London mögött, mert az Egyesült Államokban sokkal szigorúbbak a tőzsdei szabályok, illetve az utóbbi időben a font stabilabb volt mint a dollár.

Harmadik helyezett Tokio, negyedik Chicago és ötödik Hong Kong, és az első tíz helyezett közül négy város ázsiai.

Az üzletmenet a felmérés szerint Kanadában a legegyszerűbb, legalábbis ebből a szempontból Montreal, Toronto és Vancouver az első három helyezett.

Budapest Róma és Prága előtt

Az európai városok közül - a listavezető Londont nem számítva - Frankfurt kapta a legjobb, hetedik helyezést és orrhosszal előzte csak meg Párizst.

Madridot az igen előkelő 16. helyre juttatta az a tény, hogy a dél-amerikai tőke elsősorban a spanyol fővároson át érkezik Európába.

Közép- és Kelet-Európából Budapesten kívül csak Prága, Varsó és Moszkva került rá az ötvenes listára, az orosz főváros egyenesen sereghajtóként.

Ha a 40. Budapest tíz hellyel Bécs mögött kullog is, talán némi vigasz, hogy Prága egy, Róma pedig három helyezéssel a magyar főváros  mögött van.

A teljes listát megtekintheti itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×