eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ördögi körben a magyar gazdaság?

Háda Bálint, a Quaestor vezető elemzője szerint a magyar gazdaság olyan ördögi körben van, amelyből a konvergenciaprogram elégtelen tervezése miatt nehéz lesz kitörni.

Mint mondta, ha a lakosság úgy ítéli meg, hogy a nehéz időszak hamar véget ér, akkor bátran költeni fog, ha azonban hosszú szűkös évekre számít, akkor visszafogja a fogyasztást, és inkább félreteszi a pénzét.

A források szűkülése miatt azonban a lakossági megtakarítások is csökkenhetnek. Mindez visszaveti a gazdaságot, hiszen kevesebb beruházásra lehet számítani.

Bár a kormány arról beszélt, hogy a konvergenciaprogram hatására 2007-ben ugyan mérsékeltebb GDP-növekedésre kell számítani, 2008-ban azonban már újra élénkülés várható, Háda Bálint azt mondta, hogy a világgazdasági folyamatokból nem erre lehet következtetni.

Mint mondta, az Egyesült Államokban a gazdasági növekedés lassulásának jelei láthatók, ha pedig ez bekövetkezik, az Európára is hatással lesz. Magyarország számára pedig Európa jelenti a legfőbb exportpiacot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×