eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Változatlan kihasználtság, növekvő szállodai bevételek

Az év első öt hónapjában a magyarországi szállodák kihasználtsága változatlanul 53 százalékos volt, a szobaár-bevétel viszont 12 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest. A KSH szakértője szerint ez elsősorban a kiegészítő szolgáltatásoknak köszönhető.

Nyilvánvaló módon a forint gyengülése is szerepet játszott a magasabb bevételben, a szobaárakból származó jövedelmet azonban elsősorban a wellness szolgáltatások bevezetésével, illetve a különböző kiegészítő szolgáltatások színvonalának emelésével tudták növelni a szállodák - mondta az InfoRádióban Virág Edina.

A KSH gazdaságstatisztikusa szerint hozzájárult a bevételek növekedéséhez, hogy olyan utazókkal bővült a vendégkör, akik egy magasabb szobaárat is meg tudnak fizetni.

Ugyan 1 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma, ám ez Virág Edina szerint nem jelentős, főleg, hogy az egész évre vonatkozóan nem sokat mutat az első öt hónap, hiszen a szezon csak most kezdődik.

A fővárosi szállodákban tapasztalt 1-7 százalékos foglaltsági csökkenés, és a Balatonon, illetve Kelet-Magyarországon mutatkozó 5-11 százalékos növekedés alapján a szakember szerint elképzelhető, hogy idén módosul a korábbi évek Budapestre koncentrálódó növekedési tendenciája.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×