eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Melltartó, páncélszekrény, szocializmus

Egyre gyakrabban lehet találni olyan hirdetéseket, amelyekben internetes címeket, úgynevezett domain-neveket kínálnak eladásra azok, akik bejegyezték őket. Az egyik ilyen hirdetésben például a melltarto.hu, a pancelszerkeny.hu és a szocializmus.hu ötvenezer forintért vásárolható meg.

At egyik legnagyobb, domain-neveket regisztráló magyar cég ügyvezetője az InfoRádióban azt mondta: a legáltalánosabb nevek bejegyzését általában nem engedi akárkinek az internet szolgáltatók tanácsa.

Mindenre azonban ez a testület sem figyelhet, így fordulhatott elő, hogy most 50 ezer forintért kínálják például a tuzoltosag.hu nevet. A honlapcím ugyanis nem a tűzoltóság tulajdonában van. Ugyanígy megvehetnénk például a vizmu.hu-t is.

A már bejegyzett domain nevet elég nehéz Magyarországon elvenni. Legfeljebb akkor lehet polgári peres eljárás keretében hozzájutni, ha a név védjegyoltalom alatt áll - közölte Agárdi Gábor.

A szakember mindenkinek azt ajánlja, hogy cégalapításkor szánjon rá 5-10 ezer forintot a domain-név bejegyzésére. Előfordult ugyanis olyan eset is, hogy egy bejegyzett név 3 millió forintért cserélt gazdát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×